Uitbreiding Nordwin College, Sneek

In opdracht van Nordwin College werd locatie VMBO-groen Sneek verbouwd en uitgebreid. Op 21 december 2017 is het pand opgeleverd door Bouwbedrijf Friso en op 22 februari 2018 werd de officiële ingebruikname van de vernieuwbouw gevierd. Directeur Kees Bruin sprak tijdens de opening over een bouwproces vol uitdagingen om van te genieten en te leren met als resultaat een prachtig mooi gebouw dat dito onderwijs verdient. BOAG feliciteert Nordwin College en het schoolteam van harte met de prachtige, bijzondere uitbreiding en vernieuwde entree, receptie en garderobe en bedankt hen allen voor het in ons gestelde vertrouwen.

De door Achterbosch Zantman architecten ontworpen uitbreiding bestaat uit een overbouwing/optopping over een bestaand gebouwdeel met  2 verdiepingen, 9 nieuwe leslokalen, 2 NASK lokalen, een spreek- en vergaderruimten, lift, MIVA toilet en 2 toiletgroepen. In totaal circa 1200 m2 BVO.

“''De grootste uitdaging was het realiseren van de ruwbouw van de overbouwing/optopping met de inzet van hijskranen tijdens de zomervakantie,'' aldus Marc Mattheijer. BOAG-collega en betrokken projectmanager bij VMBO-groen Sneek.”

Als bouwvakkers verklede leerlingen ruimen het laatste bouwafval op. (foto door collega Marc Mattheijer)

Wat heeft BOAG voor Nordwin College gecreëerd

BOAG gaf leiding aan het voorafgaande ontwerp- en aanbestedingsproces. Daarnaast was BOAG verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoeringsfase. Het onderwijs ging tijdens de uitvoering gewoon door.

Groter gebouw

De 2 extra verdiepingen bestaan uit dragende HSB wanden met houten (doos)vloeren die op een staalconstructie van stalen buispalen en He 1000 M liggers zijn geplaatst. De gevel is afgewerkt met aluminium kozijnen en Variwood rabatdelen in verschillende kleuren groen. De architect koos voor deze kleurstelling zodat het flink hoger geworden gebouw visueel ’op gaat in de omgeving’. Daarnaast is de gevelbeplating van de gevels van het bestaande gebouwdeel vervangen, is het metselwerk gereinigd en gehydrofobeerd en zijn de houten kozijnen geschilderd. Het dak van de optopping is voorzien van witte pvc dakbedekking waarop ca 100 pv panelen zijn geplaatst.

Kan ik u helpen?
Marc Mattheijer

senior projectmanager

Mail Marc Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
Voormalig V&D-pand in Hilversum na renovatie opgeleverd

Het voormalige V&D-pand aan de Kerkstraat in Hilversum is...

Winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn klaar voor de toekomst

Na een ingrijpende renovatie is het volledig vernieuwde Winkelcentrum...

HAL12 opgeleverd aan Gemeente Zevenaar

Van productiehal naar multifunctioneel gebouw:

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Bestaande bouw

Winkelcentrum Heyhoef

Opstellen NEN 2580 voor Winkelcentrum Heyhoefpromenade Tilburg

Renovatie

Raad van State – fase 2

Restauratie en renovatie Raad van State te Den Haag

Nieuwbouw OCC en gebiedsontwikkeling Spuikwartier te Den Haag

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.