Toekomstbestendig ontwikkelplan duurzame huisvesting Clusius Hoorn

 • Opdrachtgever
 • Clusius College Hoorn
 • Overige adviseurs
 • Feniks installatieadviseurs
 • SWINN
 • BBA
 • RoosRos
 • Oppervlakte
 • 9000 m²
 • Verdiepingen
 • 2

Begin 2018 is besloten door Clusius College Hoorn om te komen tot uitgangspunten met een optimale aansluiting tussen onderwijs en duurzame toekomstbestendige huisvesting. BOAG is gevraagd om de opdrachtgever bij te staan bij het vormgeven en uitvoeren van een integraal ontwikkelplan.

Ontwikkelplan: schematische invulling nieuwe situatie

Ontwikkeling toekomstvisie

Het projectteam van Clusius College Hoorn is meegenomen in een proces met workshops die hebben geleid tot een nieuwe visie op duurzaam onderwijs. Uitgangspunten zijn vastgelegd waarin de nieuwe duurzame onderwijsvorm en ontwikkeling van de huisvesting optimaal op elkaar aansluiten.

Aanvullend op de workshops is een Quickscan van de bestaande gebouwen uitgevoerd. Hierdoor is de huidige staat en ontwikkelpotentie van de huisvesting inzichtelijk gemaakt. Met deze input is een ontwikkelstrategie gemaakt bestaande uit een aantal stappen. De stappen zijn kwalitatief en financieel inzichtelijk gemaakt met als resultaat: gefaseerde vervangende nieuwbouw als beste oplossing.

Met vervangende nieuwbouw kan een hogere kwaliteit behaald worden met lagere exploitatielasten en een flexibele opzet die verschillende vormen van onderwijs lange tijd goed kan faciliteren. Hiervoor is een grotere initiële investering nodig, maar die wordt grotendeels gecompenseerd door de besparing op exploitatie. Op de lange termijn is deze optie voordeliger (TCO) dan renovatie en biedt het ook meer kwaliteit.

Toekomstbestendig ontwikkelplan duurzame huisvesting Clusius Hoorn Workshop

Workshop: vlekkenplansessie met de opdrachtgever

Wat kan BOAG voor mij creëren?

Het ontwikkelingsplan helpt Clusius College Hoorn verder op weg naar toekomstbestendige huisvesting die aansluit bij het onderwijs. BOAG is nu bezig om invulling te geven aan de volgende fase.

Wij kunnen ook voor uw organisatie meedenken over duurzame huisvesting. Wij zijn gespecialiseerd in integraal huisvestingsadvies op het gebied van onderwijs waarin wij het optimum zoeken tussen kwaliteitsverbetering, verduurzaming en financiën. Met de naderende BENG-regelgeving merken wij dat veel scholenorganisaties zoekende zijn naar wat de beste aanpak is. Wij helpen u graag om hier een weg in te vinden.

Verdere specificaties over het project

Datum  start project april 2018
Einddatum project 4 oktober 2018
Betrokken collega’s Borris Boschman
  Johan Knook
  Pim Commandeur

 

Meer informatie? 

Neem contact op met onze huisvestingsadviseurs, zoals Borris Boschman

Kan ik u helpen?
ing. Patricia van Hest-Osseweijer

sectormanager/senior projectmanager

Mail Patricia Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
Stadskwartier Palenstein: het kwalitatieve centrum van de Zoetermeerse wijk

In de Zoetermeerse wijk Palenstein realiseert Waal in opdracht...

Clusius College Hoorn heeft vooruitzicht op toekomstbestendige huisvesting

10 september is de officiële start van het nieuwe...

Hoogste punt bereikt bij appartementen Simon Stevin kazerne in Ede

Vrijdagmiddag 4 september werd het hoogste punt gevierd in...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw

Nieuwbouw woongebouw OurDomain Rotterdam Blaak

Hartje Rotterdam, aan de voet van de André van der Louwbrug, wordt OurDomain Rotterdam Blaak (voorheen Bright) gerealiseerd: een 70 meter hoog woongebouw met 24 verdiepingen, 612 appartementen, uitgebreide services, een groot groen dakterras en op de begane...

Nieuwbouw

Nieuwbouw Bangma Verpakking

Bangma Verpakking had de wens om vijf locaties in Dronten samen te voegen tot één nieuwe, centraal gelegen locatie. BOAG begeleidde het offertetraject en verzorgde tijdens de voorbereiding en uitvoering de directievoering en kwaliteitscontrole.

Transformatie kantoor naar hotel Corendon

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.