Toekomstbestendig ontwikkelplan duurzame huisvesting Clusius Hoorn

 • Opdrachtgever
 • Clusius College Hoorn
 • Overige adviseurs
 • Feniks installatieadviseurs
 • SWINN
 • BBA
 • RoosRos
 • Oppervlakte
 • 9000 m²
 • Verdiepingen
 • 2

Begin 2018 is besloten door Clusius College Hoorn om te komen tot uitgangspunten met een optimale aansluiting tussen onderwijs en duurzame toekomstbestendige huisvesting. BOAG is gevraagd om de opdrachtgever bij te staan bij het vormgeven en uitvoeren van een integraal ontwikkelplan.

Ontwikkelplan: schematische invulling nieuwe situatie

Ontwikkeling toekomstvisie

Het projectteam van Clusius College Hoorn is meegenomen in een proces met workshops die hebben geleid tot een nieuwe visie op duurzaam onderwijs. Uitgangspunten zijn vastgelegd waarin de nieuwe duurzame onderwijsvorm en ontwikkeling van de huisvesting optimaal op elkaar aansluiten.

Aanvullend op de workshops is een Quickscan van de bestaande gebouwen uitgevoerd. Hierdoor is de huidige staat en ontwikkelpotentie van de huisvesting inzichtelijk gemaakt. Met deze input is een ontwikkelstrategie gemaakt bestaande uit een aantal stappen. De stappen zijn kwalitatief en financieel inzichtelijk gemaakt met als resultaat: gefaseerde vervangende nieuwbouw als beste oplossing.

Met vervangende nieuwbouw kan een hogere kwaliteit behaald worden met lagere exploitatielasten en een flexibele opzet die verschillende vormen van onderwijs lange tijd goed kan faciliteren. Hiervoor is een grotere initiële investering nodig, maar die wordt grotendeels gecompenseerd door de besparing op exploitatie. Op de lange termijn is deze optie voordeliger (TCO) dan renovatie en biedt het ook meer kwaliteit.

Toekomstbestendig ontwikkelplan duurzame huisvesting Clusius Hoorn Workshop

Workshop: vlekkenplansessie met de opdrachtgever

Wat kan BOAG voor mij creëren?

Het ontwikkelingsplan helpt Clusius College Hoorn verder op weg naar toekomstbestendige huisvesting die aansluit bij het onderwijs. BOAG is nu bezig om invulling te geven aan de volgende fase.

Wij kunnen ook voor uw organisatie meedenken over duurzame huisvesting. Wij zijn gespecialiseerd in integraal huisvestingsadvies op het gebied van onderwijs waarin wij het optimum zoeken tussen kwaliteitsverbetering, verduurzaming en financiën. Met de naderende BENG-regelgeving merken wij dat veel scholenorganisaties zoekende zijn naar wat de beste aanpak is. Wij helpen u graag om hier een weg in te vinden.

Verdere specificaties over het project

Datum  start project april 2018
Einddatum project 4 oktober 2018
Betrokken collega’s Borris Boschman
  Johan Knook
  Pim Commandeur

 

Meer informatie? 

Neem contact op met onze huisvestingsadviseurs, zoals Borris Boschman

Kan ik u helpen?
ing. Patricia van Hest-Osseweijer

sectormanager/senior projectmanager

Mail Patricia Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
29 comfortappartementen Yerseke opgeleverd

Vorige week zijn in Yerseke de 29 appartementen van...

Wereldwijde vertegenwoordiging bij start bouw Sandvik

Vrijdag 3 juli konden wereldwijd vele projectbetrokkenen via Zoom...

Drees & Sommer en BOAG gaan samen verder

BOAG Advies en Management is als een volledige dochtermaatschappij...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw

De Groene Loper

Nieuwbouw van woonzorgcentrum en levensloopbestendige appartementen.

Nieuwbouw

Woontorens Boston & Seattle BREEAM ASSESSOR

De woontorens Boston & Seattle op de Rotterdamse Wilhelminapier hebben als eerste in Nederland drie duurzaamheidscertificaten ontvangen. Alle appartementen kregen een BREEAM-certificering, Certificaat WoonKeur en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is uniek v...

Renovatie

Kantoorgebouw Amstelveste (Johnny River)

Renovatie kantoorgebouw Johnny River

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.