Studentencampus Diemen Zuid

Removatie en transformatie van voormalig kantoorcomplex naar Campus Diemen Zuid

  • Toezicht tijdens de uitvoering

Projectomschrijving

Het project Campus Diemen Zuid betreft het ombouwen van de 5 gebouwen van voormalig kantorenpark Diemenvijver tot een kwalitatief hoogwaardige studentencampus. Het project heeft een oppervlak van circa 50.000 m² BVO en bestaat uit 939 studentenwoningen plus diverse campusfaciliteiten zoals een supermarkt, een rijwielhandel, een uitzendbureau, sportfaciliteiten zoals een fitness centrum met buitentennisbaan, een wasserette en stomerij, een self service restaurant en een koffiecorner. Tussen de gebouwen in zijn loungeplekken gecreëerd waar de studenten kunnen relaxen of kunnen internetten (over de gehele campus zijn er wi-fi hotspots aangebracht).

De campus is naar Amerikaans model ontwikkeld. Als er geen college wordt gegeven hoeft de student in principe de campus niet af. Er is 24/7 bewaking (en beheerorganisatie) op de campus aanwezig en zijn er camera’s geplaatst. Daarnaast wordt er ook een wijkpost van de politie gevestigd. Station Diemen Zuid ligt direct naast het complex, de looproutes zijn goed verlicht.

“Campus Diemen is een voorbeeld van een succesvolle transformatie van leegstaande kantoren naar studentenhuisvesting.”

De huurappartementen hebben een oppervlak van minimaal 27m2 en zijn voorzien van een compleet ingerichte badkamer, keuken en TV- en internetaansluiting. De mogelijkheid om het appartement volledig gemeubileerd te huren bestaat ook.

De appartementen in de gebouwen 3, 4 en 5 zijn inmiddels opgeleverd en geheel verhuurd. De oplevering van deze 3 gebouwen heeft plaatsgevonden in augustus 2013. In november 2013 is de realisatie van de 2e fase gestart en is aangevangen met de verhuur van gebouw 1 en 2 die uiterlijk 1 juni 2014 zullen worden opgeleverd.

Het project is ontwikkeld door Campus Diemen-Zuid VOF, bestaande uit Snippe Projecten BV en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV.

Campus Diemen is een voorbeeld van een succesvolle transformatie van leegstaande kantoren naar studentenhuisvesting. Alle appartementen van de gebouwen 3, 4 en 5 waren ruim voor oplevering verhuurd. Uiteraard speelt de goede locatie hierin ook een rol. Het complex ligt pal naast trein- en metrostation Diemen Zuid met directe OV-verbindingen naar Schiphol, Amsterdam Zuid en Utrecht. Hierdoor zijn studenten in korte tijd op de Universiteit of Hogeschool. Hogeschool INHolland ligt daarbij om de hoek. Het Arenagebied is binnen 10 minuten bereikbaar via de metro.

Kan ik u helpen?
ing. Johan de Vries MSc

managing director

Mail Johan Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
Drees & Sommer en BOAG gaan samen verder

BOAG Advies en Management is als een volledige dochtermaatschappij...

Kantoorconcepten van toen, met de flexibiliteit van nu, gericht op de toekomst

Dat goede dingen niet snel veranderen geldt ook voor...

Appartementen ‘De Wateringen’ in Den Haag opgeleverd

Op 26 juni opende wethouder Martijn Balster van Gemeente...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Bestaande bouw

Onderwijspanden Albeda College

Opstellen NEN 2767 rapport voor onderwijspanden Spinozaweg en Haastrechtstraat

Bestaande bouw

Meerjarenonderhoudsplan Politiebureau Den Haag

Opstellen NEN 2767 rapport Politiebureau Den Haag

Renovatie

Renovatie Rechtbank Rotterdam

De Rechtbank Rotterdam op de Kop van Zuid is grootschalig gerenoveerd. Onder meer werden de publieke ontvangstruimte, de zittingszalen en de kantoorverdiepingen verbouwd. In opdracht van consortiumleider Dura Vermeer was BOAG als procesmanager UAV-gc betrok...

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.