Studentencampus Diemen Zuid

Removatie en transformatie van voormalig kantoorcomplex naar Campus Diemen Zuid

  • Toezicht tijdens de uitvoering

Projectomschrijving

Het project Campus Diemen Zuid betreft het ombouwen van de 5 gebouwen van voormalig kantorenpark Diemenvijver tot een kwalitatief hoogwaardige studentencampus. Het project heeft een oppervlak van circa 50.000 m² BVO en bestaat uit 939 studentenwoningen plus diverse campusfaciliteiten zoals een supermarkt, een rijwielhandel, een uitzendbureau, sportfaciliteiten zoals een fitness centrum met buitentennisbaan, een wasserette en stomerij, een self service restaurant en een koffiecorner. Tussen de gebouwen in zijn loungeplekken gecreëerd waar de studenten kunnen relaxen of kunnen internetten (over de gehele campus zijn er wi-fi hotspots aangebracht).

De campus is naar Amerikaans model ontwikkeld. Als er geen college wordt gegeven hoeft de student in principe de campus niet af. Er is 24/7 bewaking (en beheerorganisatie) op de campus aanwezig en zijn er camera’s geplaatst. Daarnaast wordt er ook een wijkpost van de politie gevestigd. Station Diemen Zuid ligt direct naast het complex, de looproutes zijn goed verlicht.

“Campus Diemen is een voorbeeld van een succesvolle transformatie van leegstaande kantoren naar studentenhuisvesting.”

De huurappartementen hebben een oppervlak van minimaal 27m2 en zijn voorzien van een compleet ingerichte badkamer, keuken en TV- en internetaansluiting. De mogelijkheid om het appartement volledig gemeubileerd te huren bestaat ook.

De appartementen in de gebouwen 3, 4 en 5 zijn inmiddels opgeleverd en geheel verhuurd. De oplevering van deze 3 gebouwen heeft plaatsgevonden in augustus 2013. In november 2013 is de realisatie van de 2e fase gestart en is aangevangen met de verhuur van gebouw 1 en 2 die uiterlijk 1 juni 2014 zullen worden opgeleverd.

Het project is ontwikkeld door Campus Diemen-Zuid VOF, bestaande uit Snippe Projecten BV en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV.

Campus Diemen is een voorbeeld van een succesvolle transformatie van leegstaande kantoren naar studentenhuisvesting. Alle appartementen van de gebouwen 3, 4 en 5 waren ruim voor oplevering verhuurd. Uiteraard speelt de goede locatie hierin ook een rol. Het complex ligt pal naast trein- en metrostation Diemen Zuid met directe OV-verbindingen naar Schiphol, Amsterdam Zuid en Utrecht. Hierdoor zijn studenten in korte tijd op de Universiteit of Hogeschool. Hogeschool INHolland ligt daarbij om de hoek. Het Arenagebied is binnen 10 minuten bereikbaar via de metro.

Kan ik u helpen?
ing. Johan de Vries MSc

managing director

Mail Johan Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw

Raad van State – fase 1

Nieuwbouw aan de Oranjestraat en Parkstraat en renovatie van de monumentale gevel en de achterliggende kantoor- en vergader-ruimten aan de zijde van de Parkstraat.

Nieuwbouw en renovatie van een tweetal werkplaatsen met kantoorruimten voor RET.

Nieuwbouw

Nieuwbouw universiteitsgebouw LAB42, Amsterdam

Op het Amsterdam Science Park realiseert de Universiteit van Amsterdam LAB42: een nieuw, multifunctioneel universiteitsgebouw voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). In het nieuwe faculteitsgebouw worden twee onderzoeksins...

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.