Appartementen Little C, Rotterdam

Little C is, in tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, geen klein project maar een woon- en werkcomplex van vijftien gebouwen met daarin een mix aan lofts, appartementen, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, horeca, ateliers en kleinschalige winkels, parkeergarage, bergingen en een fietsenstalling . Bouwinvest heeft 209 loftappartementen aangekocht. Namens Bouwinvest bewaakt BOAG de voortgang en kwaliteit tijdens de bouw.

Loftappartementen voor de vrije sector

Namens Bouwinvest Residential Fund heeft Bouwinvest REIM 209 loftappartementen in de vrije sector huur aangekocht van ERA Contour/J.P. van Eesteren. Daarbij horen bergingen, fietsenstalling en een groot deel van de parkeerplaatsen in de parkeergarage. De appartementen van Bouwinvest komen in drie van de vier torens die het plangebied ontsluiten: de bouwdelen A1, A3 en A4. In de Bouwinvest-woningen is het industriële karakter die het gehele plan kenmerkt ver doorgevoerd. Zo blijven onder meer een aantal van de wanden in de appartementen onbehandeld beton en blijven er diverse installaties in het zicht.

Binnenstedelijke uitdagingen

Het project kent verschillende uitdagingen. De omvang en complexiteit van het gehele project in een markt die zwaar onder druk staat wat betreft inkoop van materiaal en inzet van bekwaam personeel is er één van. Daarnaast wordt Little C gerealiseerd in een druk bebouwde en bezochte omgeving, met onder meer het Erasmus Medisch Centrum, Hogeschool Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen. Locaties die uitstekend bereikbaar moeten blijven. Essentieel is een minutieuze werkvoorbereiding waardoor leveringen zoveel mogelijk ‘just-in-time’ plaats kunnen vinden. Het streven is zo min mogelijk bouwmateriaal op het terrein op te slaan en tegelijk de voortgang van de uitvoering optimaal te houden.

Aandacht voor kwaliteit

De opdracht van BOAG bestaat uit de afstemming van het programma van eisen, controle van de bestekken en kwaliteitsmanagement tijdens de uitvoering.  De uitgangspunten voor de kwaliteit is vastgelegd in de kwaliteitsnorm van Bouwinvest. Deze maakt deel uit van de Turn Key Overeenkomst die met BOAG is gesloten voor deze- en diverse andere projecten. Uitgangspunt is het voorkomen of in elk geval minimaliseren van meerwerk en het waar mogelijk compenseren met minderwerk zonder afbreuk te doen aan de beoogde kwaliteit.

Gefaseerde realisatie

Door de veelheid aan gebouwen zijn er veel verschillende bouwfases binnen dit project. Zo is het eerste blok met koopappartementen, een B-blok, inmiddels wind- en waterdicht. De steigers zijn hier verwijderd terwijl de ruwbouw van het laatste B blok nog moet beginnen. Deze fasering is ook terug te zien in de realisatie van de A-blokken. Bouwdeel A1 is met twaalf verdiepingen op hoogte en de ruwe afbouw is gestart terwijl de ruwbouw van blok A4 nog in volle gang is. De oplevering voor de bouwdelen is geprognosticeerd vanaf het eerste kwartaal van 2021. Bij de laatste oplevering zal ook de parkeergarage met bergingen en fietsenstalling worden opgeleverd.

Betrokken BOAG-medewerkers:

Marc Mattheijer, senior projectmanager/kwaliteitscontroleur
Boris Plukaard, projectmanager/kwaliteitscontroleur

 

Op de foto: uitzicht vanaf toren A3, senior projectmanager Marc Mattheijer van BOAG (links) en hoofduitvoerder Wim Verschoor van ERA Contour.

Download de projectgegevens
Kan ik u helpen?
Marc Mattheijer

senior projectmanager

Mail Marc Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Bestaande bouw

Diverse haalbaarheidsonderzoeken BOOR

Opstellen diverse haalbaarheidsonderzoeken

Bestaande bouw

Winkelcentrum Heyhoef

Opstellen NEN 2580 voor Winkelcentrum Heyhoefpromenade Tilburg

Nieuwbouw OCC en gebiedsontwikkeling Spuikwartier te Den Haag

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.