Appartementen Little C, Rotterdam

Little C is, in tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, geen klein project maar een woon- en werkcomplex van vijftien gebouwen met daarin een mix aan lofts, appartementen, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, horeca, ateliers en kleinschalige winkels, parkeergarage, bergingen en een fietsenstalling . Bouwinvest heeft 209 loftappartementen aangekocht. Namens Bouwinvest bewaakt BOAG de voortgang en kwaliteit tijdens de bouw.

Loftappartementen voor de vrije sector

Namens Bouwinvest Residential Fund heeft Bouwinvest REIM 209 loftappartementen in de vrije sector huur aangekocht van ERA Contour/J.P. van Eesteren. Daarbij horen bergingen, fietsenstalling en een groot deel van de parkeerplaatsen in de parkeergarage. De appartementen van Bouwinvest komen in drie van de vier torens die het plangebied ontsluiten: de bouwdelen A1, A3 en A4. In de Bouwinvest-woningen is het industriële karakter die het gehele plan kenmerkt ver doorgevoerd. Zo blijven onder meer een aantal van de wanden in de appartementen onbehandeld beton en blijven er diverse installaties in het zicht.

Binnenstedelijke uitdagingen

Het project kent verschillende uitdagingen. De omvang en complexiteit van het gehele project in een markt die zwaar onder druk staat wat betreft inkoop van materiaal en inzet van bekwaam personeel is er één van. Daarnaast wordt Little C gerealiseerd in een druk bebouwde en bezochte omgeving, met onder meer het Erasmus Medisch Centrum, Hogeschool Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen. Locaties die uitstekend bereikbaar moeten blijven. Essentieel is een minutieuze werkvoorbereiding waardoor leveringen zoveel mogelijk ‘just-in-time’ plaats kunnen vinden. Het streven is zo min mogelijk bouwmateriaal op het terrein op te slaan en tegelijk de voortgang van de uitvoering optimaal te houden.

Aandacht voor kwaliteit

De opdracht van BOAG bestaat uit de afstemming van het programma van eisen, controle van de bestekken en kwaliteitsmanagement tijdens de uitvoering.  De uitgangspunten voor de kwaliteit is vastgelegd in de kwaliteitsnorm van Bouwinvest. Deze maakt deel uit van de Turn Key Overeenkomst die met BOAG is gesloten voor deze- en diverse andere projecten. Uitgangspunt is het voorkomen of in elk geval minimaliseren van meerwerk en het waar mogelijk compenseren met minderwerk zonder afbreuk te doen aan de beoogde kwaliteit.

Gefaseerde realisatie

Door de veelheid aan gebouwen zijn er veel verschillende bouwfases binnen dit project. Zo is het eerste blok met koopappartementen, een B-blok, inmiddels wind- en waterdicht. De steigers zijn hier verwijderd terwijl de ruwbouw van het laatste B blok nog moet beginnen. Deze fasering is ook terug te zien in de realisatie van de A-blokken. Bouwdeel A1 is met twaalf verdiepingen op hoogte en de ruwe afbouw is gestart terwijl de ruwbouw van blok A4 nog in volle gang is. De oplevering voor de bouwdelen is geprognosticeerd vanaf het eerste kwartaal van 2021. Bij de laatste oplevering zal ook de parkeergarage met bergingen en fietsenstalling worden opgeleverd.

Betrokken BOAG-medewerkers:

Marc Mattheijer, senior projectmanager/kwaliteitscontroleur
Boris Plukaard, projectmanager/kwaliteitscontroleur

 

Op de foto: uitzicht vanaf toren A3, senior projectmanager Marc Mattheijer van BOAG (links) en hoofduitvoerder Wim Verschoor van ERA Contour.

Download de projectgegevens
Kan ik u helpen?
Marc Mattheijer

senior projectmanager

Mail Marc Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
De meerwaarde van toekomstbestendig vastgoed

De financiële waardebepaling van een gebouw betreft primair niet...

Stadskwartier Palenstein: het kwalitatieve centrum van de Zoetermeerse wijk

In de Zoetermeerse wijk Palenstein realiseert Waal in opdracht...

Clusius College Hoorn heeft vooruitzicht op toekomstbestendige huisvesting

10 september is de officiële start van het nieuwe...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten

Nieuwbouw Remako Paper & Board

Remako Paper & Board BV was op zoek naar nieuwe huisvesting. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in het verhandelen van (niet) reguliere partijen papier en karton nam BOAG in de arm voor onder meer bouwkostenraming, haalbaarheidsonderzoeken, plantoetsing en ...

Bestaande bouw

NEN 2580 Brightlands Chemelot Campus

Opstellen NEN 2580 voor Brightlands Chemelot Campus Geleen

Nieuwbouw

nhow Amsterdam RAI hotel, Amsterdam

Bij de uitvoering van het iconische nhow hotel naast de RAI heeft BOAG ontwikkelaars COD en Being Development ondersteund met directievoering. Aan de traditionele rol van directievoerder zijn voor dit project stakeholdermanagement en kwaliteitsborging toege...

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.