Herontwikkeling Scheldeplein, Amsterdam

Caransa Groep B.V. is gestart met de herontwikkeling van het monumentale pand aan het Scheldeplein 1-5 in Amsterdam. De herontwikkeling omvat het renoveren van de gevel en het realiseren van een nieuwe bouwlaag met luxe appartementen. Hiervoor moeten diverse constructieve werkzaamheden worden verricht. In opdracht van Caransa Groep B.V. verzorgt BOAG de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoerende werkzaamheden.

De geschiedenis van het markante pand aan het Scheldeplein 1-5 in Amsterdam gaat terug tot 1931. Toen opende hier garagebedrijf Sieberg. In de jaren die volgden vestigden zich in het gebouw uiteenlopende bedrijven. Momenteel is het gehele gebouw verhuurd en in gebruik: op de begane grond door Albert Heijn, op de eerste verdieping is de openbare parkeergarage ‘Parking Scheldeplein’ en op de tweede verdieping is Bowlingcentrum Knijn.

Oorspronkelijke situatie

Bij de herontwikkeling van het jaren ’30-gebouw wordt de gevel in de oorspronkelijke staat teruggebracht met schoon zachtrood metselwerk, Beiersch graniet, nieuwe stalen kozijnen en kleine ruitjes. Op de voor het gebouw zo kenmerkende toren wordt de glazen lantaarn in oude glorie hersteld en de reclametekst wordt subtieler aangebracht, vergelijkbaar met de oorspronkelijke situatie.

Duurzaam herontwikkeld

De nieuwe dakopbouw beslaat het hele bestaande dakvlak. Het ontwerp sluit perfect aan bij het ontwerp van de vernieuwde gevel en door de toevoeging past het pand qua hoogte perfect bij de omliggende bebouwing. In de dakopbouw worden negen luxe drie- en vierkamer- huurappartementen met een oppervlakte 90 tot 150 m2 in houtskeletbouw gerealiseerd. Het project wordt duurzaam herontwikkeld met op de verdiepingen isolerend HR++ glas; de appartementen worden voorzien van zonnepanelen op het dak.

Gefaseerde uitvoering

De renovatiewerkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd, te beginnen met de uitbreiding van de bestaande kelderbak. Voor de optopping van het gebouw is een verzwaring van de fundering noodzakelijk. Hierbij worden circa honderd schroefpalen en damwanden onder de begane grondvloer aangebracht. Na de constructieve aanpassingen wordt de gevel gerenoveerd. Tot slot wordt de dakopbouw met de negen appartementen gerealiseerd. De totale bouwtijd neemt naar schatting circa twee jaar in beslag.

Download de projectgegevens
Kan ik u helpen?
ing. Francis Alba Heijdenrijk

manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager

Mail Francis Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
38 eengezinswoningen in RijswijkBuiten opgeleverd

Vandaag zijn 38 zeer duurzame huurwoningen die Dura Vermeer...

Eerste paal voor IKC De Achtsprong, De Lier

Een bescheiden feestje vandaag in het Westlandse De Lier....

Is dit de tijd voor groot onderhoud?

Het is een moeilijke tijd vol tegenstrijdigheden. De wereld...

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Renovatie

Raad van State – fase 2

Restauratie en renovatie Raad van State te Den Haag

Transformatie

Busitel I, fase B

Transformatie van kantoor naar hotel op Sloterdijk

Nieuwbouw

Stichting ’t Oude Landt

Haalbaarheidsonderzoek voor nieuwbouw en renovatie seniorenwoningen

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.