De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

Projectomschrijving

Het project bestaat uit de nieuwbouw van de GSG Leo Vroman in Gouda. Gesitueerd op het Thorbeckeveld; een groen parkje tussen de verkeersaders Willem de Zwijgersingel en de Thorbeckelaan. Het betreft een HAVO- en VWO-locatie met zo’n duizend leerlingen, en een vloeroppervlak van 6.500 vierkante meter. Ondanks het grote volume van de school oogt het gebouw bescheiden door de bijzonder compacte driehoekvorm met afgeronde hoeken.

De vorm van het gebouw is niet alleen ontstaan vanuit stedenbouwkundig oogpunt. De bovenbouw van de drie scholen krijgt zo elk hun eigen domein met instructie en zelfstandig werken. Het geheel van domeinen vormt toch één samenhangende school. Op de begane grond bevinden zich de gemeenschappelijke functies zoals aula, auditorium en speciale onderwijsruimten (handvaardigheid, tekenen, laboratorium). Vanuit deze gemeenschappelijke begane grond is elk onderwijsdomein via het centrale atrium bereikbaar en duidelijk zichtbaar, mede doordat de kern van ieder domein een eigen kleur heeft.

Eerste passiefschool voor voortgezet onderwijs van Nederland

De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman heeft een laag energiegebruik gecombineerd met een comfortabel binnenklimaat. Als eerste middelbare school in Nederland voldoet ze aan zowel de eisen van een passiefschool als de criteria voor het predicaat Frisse Scholen (klasse A en B). Samengevat is de Scholengemeenschap Leo Vroman een gezond en uitermate energiezuinig gebouw.

Betrokken collega’s

Kan ik u helpen?
ing. Johan de Vries MSc

directeur/senior projectmanager

Mail Johan Bel mij
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Gerelateerd nieuws
Voormalig V&D-pand in Hilversum na renovatie opgeleverd

Het voormalige V&D-pand aan de Kerkstraat in Hilversum is...

Winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn klaar voor de toekomst

Na een ingrijpende renovatie is het volledig vernieuwde Winkelcentrum...

HAL12 opgeleverd aan Gemeente Zevenaar

Van productiehal naar multifunctioneel gebouw:

Soortgelijke projecten

Bekijk alle projecten
Renovatie

Kantoorgebouw Amstelveste (Johnny River)

Renovatie kantoorgebouw Johnny River

Bestaande bouw

Technisch Due Diligence Mercedes-Benz gebouw

Het project betrof de beoordeling van De Ovaal in Utrecht, Papendorp. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 14.000 m2 bvo, verdeeld over 5 verdiepingen en heeft 241 parkeerplaatsen op 2 kelderverdiepingen. De twee kantoorvleugels zijn met elkaar verbon...

Bestaande bouw

Algemene ondersteuning BOOR

Algemene ondersteuning stichting BOOR bij huisvestinggerelateerde activiteiten

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.