Vliegensvlug verhuizen: ‘binnen 5 maanden mogelijk,’ aldus BOAG!

16 juli 2018 WerkenKantoren

Op een steenworp afstand van ons voormalige kantoor vandaan en toch een wereld van verschil! BOAG blijft zich ontwikkelen en dat vroeg om een passende locatie. Vanwege de enorme behoefte aan eigentijdse huisvesting was snel optreden nodig. De doelstelling was om binnen een half jaar op de nieuwe locatie te kunnen werken.

Om snel te kunnen schakelen is besloten om samen te werken met Profile Project, een turn key projectinrichter. Om de kwaliteit van het werk te waarborgen heeft BOAG zelf een Programma van Eisen opgesteld. Op basis van de eisen waaraan de huisvesting moest voldoen, hebben twee projectmanagers van BOAG in nauw contact met Profile Project het project opgepakt.

Binnen de planning en budget gebleven. Dat hoor je wel eens anders!

Betrokken projectmanager van BOAG, Esther Penders laat weten: ‘Het contact met Profile Project was steeds prettig; door een vast team bestaande uit een projectleider, ontwerper en vakmannen die het werk uitvoerden, kon er snel geschakeld worden. Met als resultaat een turn key oplevering, binnen planning en budget!’

Draagvlak creëren

Met de verhuizing is ook het nieuwe werken bij BOAG geïntroduceerd. Via activiteit gerelateerde werkplekken wil BOAG het werken leuker maken, de onderlinge communicatie en productiviteit verbeteren. De verschillende werkplekvormen appelleren aan de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers en zijn sterk gericht op ontmoeten, kennisdeling en samenwerking. Daarmee maken we los wat onnodig vastzit.

Medewerkersbetrokkenheid was tijdens het gehele traject dan ook van groot belang. Het veranderen van de manier van werken is een proces waarbij medewerkers goed betrokken en geïnformeerd moeten worden. ‘Het door Profile Project ontwikkelde 3D-model, dat via virtual reality brillen bekeken kon worden was daarbij van grote toegevoegde waarde’, aldus Oth Blom, tweede betrokken projectmanager binnen BOAG.

Het grote voordeel van VR is dat je levensecht door het nieuwe kantoor kunt wandelen. De gewenste openheid en transparantie wordt dan goed zichtbaar. Het nieuwe kantoor gaat echt leven!
Profile Project gebruikt VR ook tijdens het ontwerpproces. Hierdoor kunnen sneller beslissingen worden genomen over de indeling en de look & feel. Met 1 druk op de knop kunnen verschillende indelingsvarianten worden getoond en materialen worden aangepast.

Team bepalend voor resultaat

Profile Project had alle benodigde expertise in huis voor het begeleiden en vertalen van ons Programma van Eisen naar een ontwerp dat aansloot bij onze wensen, zoals activiteitgericht werken. Daarnaast hadden we al vroeg in het proces inzicht in de kosten. De kostenramingen voor gebouwgebonden en niet-gebouwgebonden kosten, hebben in het voortraject een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingen met de toekomstige verhuurder. Dit is van essentieel belang geweest bij onder andere de pandkeuze. Doordat de hoogte van de benodigde investeringen helder was, konden we van tevoren duidelijk budgetten opstellen.

Het realiseren van het project binnen de afgesproken kwaliteit, budget en tijd is met name gerealiseerd doordat Profile Project zelf duidelijke werktekeningen leverden en de werkzaamheden voor het overgrote deel uitvoerden met vaste partijen en betrouwbare leveranciers. Letterlijk van ‘beton’ naar een compleet ingericht kantoor! Esther: ‘Met name de maatwerkmeubels, zoals de “treinzitjes”, tafels en zithoeken voor het werkcafé konden hierdoor toegesneden worden op de eisen van BOAG. Dit alles voor een scherpe prijs én tijdige levering.’

Nuttig: 4 aandachtspunten

Ieder verhuizingstraject is anders, maar de volgende aandachtspunten geven we graag aan u mee:
• Het klimaat en de ICT-voorzieningen: een aanpassing van een traditioneel cellenkantoor naar een meer open werkomgeving vraagt het nodige van de installaties;
• De demarcatie van de werkzaamheden tussen verhuurder, huurder, aannemer en verhuizer;
• Duidelijke uitgangspunten uitgedrukt in een PvE, uitgewerkt in een kostenraming als basis voor de onderhandelingen met de verhuurder: een goed begin is het halve werk!
• Het aanpassen van de ICT-voorzieningen: de neiging bestaat vaak, om tevreden te zijn met wat in de bestaande locatie aanwezig is. Vaak is er meer mogelijk.

We danken Profile Project voor de waardevolle samenwerking. Het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Factsheet beschikbaar!!!

Alle leuke feitjes rondom de verhuizing op een rij? klik dan hier

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ir. Esther Penders

projectmanager/ huisvestingsadviseur

Mail Esther Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.