Update nieuwbouw Fresh Care Convenience

Sinds het startsein op 16 april 2015 is er een intensief traject afgelegd om een sluitend business case te krijgen voor de nieuwe huisvesting van Fresh Care Convenience op het bedrijventerrein Poort van Dronten in Dronten.

Op 20 november 2015 was het moment bereikt dat Fresh Care Convenience de anterieure overeenkomst met de gemeente Dronten heeft getekend. Hiermee is een grondpositie op het bedrijventerrein verworven van ca. 5,6 hectare voor de nieuwbouw ontwikkeling. De beoogde nieuwbouw omvat ca. 23.500 m2 BVO productiehal, 1.100 m2 BVO kantoor en 33.000 m2 terrein.
De haalbaarheidsfase is vanaf het eerste initiatief tot en met het ondertekenen van de grond-overeenkomst begeleid door BOAG. BOAG heeft in deze fase diverse workshops georganiseerd om eerst het productieproces van Fresh Care Convenience in kaart te brengen en vervolgens het ruimtelijk programma van eisen te ontwikkelen. In vervolg daarop heeft BOAG een adviserende rol gehad om de stichtingskosten van aannemer Heembouw op marktconformiteit te toetsen en mee te denken in planoptimalisaties. Hiervoor is nauw samengewerkt met de bouwkostenafdeling van BOAG. Het ontwerp is van de hand van Habeon architecten.

Duurzaamheid

De nieuwbouw van FCC is met de gemaakte keuzes tijdens de haalbaarheidsfase in meerdere opzichten een bijzonder project in de voedselindustrie. Naast het realiseren van een hoogwaardig productielocatie wil FCC ook partnerships aangaan met partijen om in de nabije toekomst de activiteiten uit te breiden met o.a. onderzoek, onderwijs en city farming (eigen slateelt). Voor onderzoek en onderwijs wordt de nieuwbouw voorzien van een laboratorium met proefkeuken en een ruim auditorium in het kantoorgebouw.
Een strategisch samenwerkingsverband zal worden aangegaan met: gemeente Dronten, Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten (CAH), Ontwikkelmaatschappij Flevoland (OMFL) en voor de city farming met Philips Lighting.
Naast de duurzame maatschappelijke investeringen wordt er ook volop ingestoken op duurzaamheid op gebouwniveau. FCC wil op de nieuwe locatie met inventieve toepassingen het energieverbruik verlagen en ook een duurzame oplossing zien te vinden voor de ca. 300m3 proceswater dat per dag verwerkt moet worden.
BOAG is ook in dit traject betrokken om de duurzaamheidsambitie van FCC te verwezenlijken. BOAG begeleidt hiervoor onder andere het onderzoekstraject met TNO voor het opstellen van een energiescan van de nieuwbouw. De energiescan van TNO zal inzicht geven in de verschillende oplossingsrichtingen voor een duurzame productiehal.
Het installatieconcept zal zo veel mogelijk circulair worden uitgelegd. De restwarmte van het koelingsproces zal bijv. opgevangen worden en gebruikt worden voor het verwarmen van de kantoren. Volledige LED verlichting zal moeten bijdragen aan het reduceren van de energievraag. Voor het proceswater wordt gedacht aan een gesloten kringloopsysteem waarbij het water wordt hergebruikt voor o.a. de schoonmaak van machines en als irrigatiewater voor de city farming.

Meer weten over het project of het dienstenpakket van BOAG neem dan contact op met onze contactpersoon. Wij denken graag met u mee over de huisvestingsvragen en duurzaamheidswensen van uw organisatie.

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. André Leeuwis MRICS

managing director Drees & Sommer Nederland

Mail André Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.