Projectmanager Esther Penders over loopbaan bij BOAG

Na het afronden van haar studie CME aan de Technische Universiteit Eindhoven is Esther Penders precies een jaar geleden in juni 2017 aan de slag gegaan bij BOAG. We stellen 6 vragen aan Esther:

Vertel eens Esther, over de periode vóór BOAG.

In 2014 heb ik mijn bachelorsdiploma behaald aan de Zuyd Hogeschool. Op dat moment was ik er nog niet klaar voor om aan het werk te gaan, ik wilde me graag verder ontwikkelen. Daarom besloot ik mij in te schrijven voor de master Construction Management and Engineering (CME). Door mijn brede interesse in de verschillende richtingen binnen het vakgebied van de gebouwde omgeving heb ik naast de CME-vakken ook vakken van de master Real Estate Management & Development gevolgd.

In mei 2017 heb ik mijn master behaald. Omdat ik direct na het behalen van mijn master aan het werk wilde ben ik in de periode dat ik aan mijn afstudeerproject werkte al begonnen met het zoeken naar een startersfunctie. Doordat ik verschillende trainingen van Enginear (speler in de arbeidsbemiddelingsmarkt) had gevolgd en doordat ik diverse bedrijvendagen had bezocht had ik een goed beeld van wat ik tijdens een sollicitatietraject kon verwachten. Doordat ik ruim van tevoren was begonnen met een zoektocht naar een baan was ik heel relaxed en al snel wierp dit zijn vruchten af. In januari, een half jaar voor mijn afstuderen, kreeg ik een baan aangeboden bij BOAG!

Een match moet van twee kanten komen. Waarom koos jij voor BOAG?

BOAG is actief op een breed spectrum van projecten binnen de gebouwde omgeving. Door de geïntegreerde, pragmatische en creatieve aanpak die BOAG toepast op projecten, zijn zij in staat om klanten met een breed scala aan diensten te helpen. Om als bedrijf een brede focus te ontwikkelen werken ze bij BOAG met een grote verscheidenheid aan mensen met verschillende interesses en gespecialiseerde kennis. Als projectmanager/huisvestingsadviseur geeft dit mij de mogelijkheid om veel verschillende vaardigheden van mijn collega’s te leren en ik heb veel afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden. Verder bestaat BOAG uit een jong team van professionals met veel verschillende persoonlijkheden. Het team is erg open naar elkaar, waardoor ik me meteen thuis voelde bij BOAG!

Ow! En ook niet onbelangrijk: BOAG biedt mij zekerheid en stabiliteit. Binnen een jaar werd mij een vast contract aangeboden.

.. en wat doe je precies hier?

Mijn functieomschrijving is huisvestingsadviseur en projectmanager. In mijn functie ondersteun ik klanten tijdens elke fase van het bouwproces. Vanwege de diversiteit in mijn baan is het moeilijk om mijn dagelijkse werkactiviteiten te specificeren, elke dag is anders.

Momenteel ben ik onder andere verantwoordelijk voor het projectmanagement van twee scholen voor basisonderwijs in de regio’s Rotterdam en Den Haag. Naast het begeleiden van de betrokken partijen tijdens de verschillende fasen van het ontwerpproces en het ervoor zorgen dat het project binnen het vooraf bepaalde kader wordt gerealiseerd, vereist projectmanager zijn dat je anticipeert op veranderingen in de markt, wijzigende wet- en regelgeving en dat je de wensen en eisen van je klanten vertaalt op een manier dat het technische team ze kan integreren in de ontwerpen voor het gebouw. Dit betekent bijvoorbeeld dat ik aan aanbestedingsstrategieën werk, contractstrategieën vastleg, de vooraf bepaalde kaders (zoals het budget, de planning en bouwvereisten) van het ontwerp bewaak, slimme oplossingen vind voor uitdagingen die we tegenkomen tijdens het ontwerpproces, enzovoort.

En hoe maak jij het verschil bij de opdrachtgever?

Als projectmanager is mijn werk met name gericht op de eerste fasen van een bouwproces. Naast het eerder genoemde project werk ik op dit moment aan verschillende business cases waarin we de haalbaarheid van bouwprojecten onderzoeken. In een business case kijken we vooral naar ontwikkelingen die het project in de komende jaren beïnvloeden en de financiële haalbaarheid van het project in relatie tot de benodigde of gewenste kwaliteit. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het ontwikkelen van een Programma van Eisen voor een toekomstig bouwproject. Momenteel ontwikkel ik een Programma van Eisen voor een laboratorium en voor een ander project werk ik aan een Programma van Eisen voor een schoolgebouw. Je kunt je voorstellen dat beide projecten heel verschillend zijn, hoewel het gewenste resultaat hetzelfde is!

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Voor mij zijn mijn opleidingen en mijn huidige baan een perfecte match. Mijn projectmanagementtaken komen voornamelijk overeen met de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn masteropleiding CME. De vastgoedconsultanttaken komen vooral overeen met de opgedane kennis tijdens mijn bachelor. In het jaar dat ik nu bij BOAG werk heb ik mezelf dusdanig ontwikkeld dat ik de opgedane kennis tijdens mijn studie nu zelf in de praktijk kan toepassen.

Wat is jouw focus wat betreft persoonlijke groei?

Op dit moment wil ik met name mijn soft skills verder ontwikkelen, omdat ik denk dat goede soft skills steeds belangrijker worden in het vakgebied van de gebouwde omgeving. Om een ​​geïntegreerd ontwerp te ontwikkelen dat voldoet aan de snel veranderende eisen; zowel van commerciële klanten als van de overheid; zijn probleemoplossende vaardigheden, aanpassingsvermogen, het kunnen werken in teamverband en communicatie van groot belang!

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ir. Esther Penders

projectmanager/ huisvestingsadviseur

Mail Esther Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.