Oplevering trainingscomplex Feyenoord jeugd en amateurs aanstaande

Het nieuwe trainingscomplex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord wordt een dezer dagen opgeleverd. Opdrachtgevers Feyenoord Rotterdam N.V. en Sportclub Feyenoord hebben BOAG in de arm genomen voor de directievoering en het toezicht op de uitvoering van de nieuwbouw op locatie Varkenoord.

Jeroen Koopmans is vanaf het begin als ervaren toezichthouder aan dit project verbonden. ‘Het was af en toe een uitdaging alle bouwwerkzaamheden op elkaar af te stemmen. En ook echt nodig bij een project waarbij zoveel partijen zijn betrokken.’

4.300 m2 nieuwbouw en 5 nieuwe velden

De nieuwbouw ligt op het voormalige terrein van het Clara Ziekenhuis aan de Olympiaweg in Rotterdam. Het strakke ontwerp is van Moederschein Moonen architecten en omvat circa 4.300 m2 bruto vloeroppervlak, verdeeld over een tweelaags hoofdgebouw met kleedkamers, kantoren, trainingsruimte, een kantine en een tribune met plusminus 1.100 zitplaatsen. Daarnaast komen er vijf wedstrijd- en trainingsvelden en een materiaalgebouw van circa 100 m2 voor de onderhoudswerktuigen. De velden en buitenruimte worden in opdracht van de gemeente gerealiseerd.

Het nieuwe Varkenoord groter en completer

Het hoofdgebouw is globaal in tweeën gesplitst met aan één kant het onderkomen van de Feyenoord Academy – de opleiding van veelbelovende spelers tot 19 jaar – en aan de andere kant van de voetbalvereniging SC Feyenoord. Op de begane grond bevinden zich aan één lange gang alle kleedkamers. De blikvanger is Het Plein, met een groot Feyenoord-logo en een Hall of Fame, die de Academy verbindt met de Sportclub. Aan de Academy-zijde zijn bovendien nog een fitnessruimte, een restaurant en diverse trainings- en ontspanningsruimten voor de spelers gemaakt; de Sportclub heeft verschillende ontvangstruimten en een grote sportkantine. ‘Ten opzichte van het trainingsgebouw dat tot nu toe op Varkenoord wordt gebruikt is de nieuwe locatie een stuk groter, luxer én completer.’

Toezichthouder-plus

BOAG was eerder betrokken bij de nieuwbouw van trainingscomplex 1909 (Hillesluis). ‘Een succesvolle samenwerking, die ervoor zorgde dat we óók een rol hadden bij de realisatie van de nieuwbouw van Varkenoord. Eerst voor de controles en besprekingen in de pre-contractuele fase, om tot contractondertekening te komen. Vervolgens voor het uitoefenen van toezicht op de uitvoering van de nieuwbouw en ondersteuning van de directievoerder. De directievoerderspositie heeft BOAG overigens ook ingevuld: kort voor de start hebben wij Tom Zuurbier voorgesteld als projectmanager/directievoerder. We hadden uiteindelijk dus de rol van ‘toezichthouder-plus’ en directievoerder/projectmanager’, zegt Jeroen lachend.

Coördinatie van alle betrokken partijen

De opdracht van BOAG was te zorgen dat het werk overeenkomstig het bestek, de tekeningen, de orders en de aanwijzingen van de directie werd uitgevoerd. ‘Dat betekende dat Tom en ik’, zegt Jeroen, ‘gedurende het hele traject vaak op de bouw aanwezig waren om ter plekke de aangevoerde materialen te keuren en de kwaliteit van werken te controleren, bespreken, registreren en rapporteren. De coördinatie van alle betrokken partijen was een behoorlijk intensieve en logistieke klus: het heitoezicht, de gemeente en alle toeleveranciers, zoals de interieurbouwers, leveranciers van de meubelen, de keuken, de audio/visuele installaties, computers, etcetera. Op het hoogtepunt waren er echt veel partijen tegelijk actief. Dat geeft ook meteen de noodzaak van een goede afstemming aan.’

IJkpunt 1908

Rest nog de oplevering van het gebouw. Ook daarin heeft BOAG een rol. Jeroen en Tom bereiden de opleveringen voor en uiterlijk medio augustus worden de handtekeningen onder de overdracht gezet. De tijd dringt, want op 19 augustus is de inhuizing van de Academy en de Sportclub gepland. Een symbolische datum voor Feyenoord: het jaar 1908 is het oprichtingsjaar van Feyenoord, dat destijds nog geen Feyenoord maar voetbalclub ‘Wilhelmina’ heette. Eind augustus wordt de nieuwbouw officieel geopend.

 

Bekijk ook de rondleiding van Academy-manager Raymond van Meenen op het nieuwe complex: https://vimeo.com/349168541 (Feyenoord Academy op Vimeo.)

Betrokken BOAG-medewerkers

Jeroen Koopmans, toezichthouder
Tom Zuurbier, projectmanager/directievoerder (Revivast Projects)

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. Jeroen Koopmans

toezichthouder

Mail Jeroen Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.