Leerwerkplaats Acccent officieel geopend

Brugklasvleugel en leerwerkplaats Acccent Praktijk Onderwijs Capelle officieel geopend

Wethouder Josien van Capelle van de gemeente Capelle aan den IJssel, Directeur Jan van Dijk en vestigingsdirecteur Dick Everts hebben maandagmiddag 12 december officieel de Leerwerkplaats van Accent Praktijkonderwijs Capelle geopend en het nieuwe logo van de leerwerkplaats onthuld. Dit gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje, gemaakt en uitgeserveerd door de leerlingen zelf – een leuk praktijkmoment.
De school heeft flink uitgebreid: na overeenstemming met de gemeente Capelle aan den IJssel (medio juni 2016) mocht een deel van het naastgelegen gebouwdeel waarin voorheen een kinderdagverblijf was gehuisvest, worden verbouwd en uitgebreid. Accent had de wens om in het daaropvolgende nieuwe schooljaar de eersteklassers bij elkaar in één vleugel van het gebouw onder te brengen. Hiervoor moesten de naast het kinderdagverblijf liggende ruimten aangepast worden tot drie nieuwe lokalen. Door een slimme indeling werd het mogelijk om een gemeenschappelijke ruimte, een smaakvol ingericht restaurant en lunchcafé mét satellietkeuken te realiseren.

De verbouwing en uitbreiding liggen volledig in lijn met de onderwijskundige ontwikkelingen en de visie van Accent op het praktijkonderwijs. Op deze manier is er een sociale ontmoetings- en leerwerkplek toegevoegd, waarmee gewerkt wordt aan de verbinding van de school en haar leerlingen met de wijk en waar een onderwijsprogramma wordt aangeboden dat bestaat uit activiteiten ter voorbereiding op toekomstige arbeid.

“De arbeidsmarkt ziet onze leerlingen als vakbekwame, gemotiveerde medewerkers op assistentenniveau. Wij maken het verschil door het geven van kwalitatief goed onderwijs met focus op arbeid en volwaardig en zelfstandig burgerschap.”

Ingebruikname van het gebouwdeel

Voordat  het gebouwdeel in gebruik kon worden genomen, moesten een aantal bouwkundige en installatietechnische aanpassingen verricht worden. Aan BOAG is gevraagd om Accent hierbij, vanaf de ideeënvorming tot en met de realisering, te ondersteunen. Deze werkzaamheden waren een aanvulling op de reeds opgestarte advieswerkzaamheden met betrekking tot een brede Visieontwikkeling op het veranderende praktijkonderwijs en de gevolgen daarvan op de inrichting van de school.

Op hoofdlijnen heeft BOAG de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Het maken van een inpassingstudie (ontwerp) met een budgetraming van de vleugel met de uitbreiding.
• Het opstellen, in samenwerking met CVO Accent, van het investeringsplan.
• Het uitwerken van een definitief plan  met een Technische Omschrijving. Het overleggen met de gemeente, als gebouweigenaar, over de uitbreiding, en het adviseren met betrekking tot het huurcontract.
• Het opstellen van een planning met een zeer krappe uitvoeringstijd omdat de school moet doorfunctioneren.
• Selectie van de aannemer volgens het CVO protocol,  gevolgd door prijs- en contractvorming met de geselecteerde aannemer in bouwteamverband.
• Samen met aannemer Schenkelbouw uitwerken van de Technische Omschrijving, beoordelen van de offerte van de aannemer en zijn onderaannemers (installateurs) en onderzoeken van de bezuinigingsmogelijkheden.
• Uitvoeringsbegeleiding. Gedurende een periode van 10 werkwerken, met een uitloop voor de inrichting van het lunchcafé,  werd de uitvoering begeleid, de kwaliteit bewaakt en de aannemer  aangestuurd.
Het wekelijks overleggen met de aannemers en de school heeft het mogelijk gemaakt dat, ondanks de korte voorbereiding en uitvoeringstijd, het resultaat geheel naar verwachting is. Peter van den Hoogen, senior projectmanager heeft namens BOAG het project begeleid en kijkt dan ook zeer tevreden terug op dit project. 

“Een buitengewoon fijne samenwerking met zowel de school als de aannemer. We hebben in een hele korte tijd een prachtig plan gerealiseerd waarmee we mensen uit de wijk samenbrengen en leerlingen een praktijkplatform bieden.’’ Peter vervolgt: ‘’Alle partijen die betrokken waren bij dit project zijn net als ik zeer tevreden over het resultaat en het proces ernaartoe. De officiële opening voelt dan ook als de kers op de taart.”

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. Johan de Vries MSc

managing director

Mail Johan Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.