Huurappartementen up:town Rotterdam opgeleverd aan Bouwinvest

Vermogensbeheerder Bouwinvest, de eigenaar van de 150 huurappartementen in gebouw up:town in het centrum van Rotterdam, heeft het toezicht op de kwaliteit tijdens de uitvoering en het opleveren van de huurwoningen toevertrouwd aan BOAG.

Woontoren up:town in het Rotterdamse Wijnhavenkwartier is met een hoogte van 107 meter één van de hoogbouwprojecten die de skyline van Rotterdam vormen en kleuren: balkons met een frisgroene onderzijde kleuren drie van de viergevels rondom. Het gebouw bestaat naast het hoogbouwdeel van 34 verdiepingen uit een laagbouwdeel. In de laagbouw zijn de drie parkeerlagen, een groot deel van de bergingen en een aantal huurappartementen, deels ontsloten door een gemeenschappelijke patio, ondergebracht. De overige huurwoningen bevinden zich op de tweede tot en met de 26ste verdieping van de toren.

Toezicht op kwaliteit

Tijdens de realisatie en de oplevering van de 150 huurappartementen heeft BOAG in opdracht van Bouwinvest de kwaliteit nauwgezet in het oog gehouden. Samen met de eindverantwoordelijke projectmanager van Bouwinvest heeft Marc Mattheijer, de kwaliteitsmanager van BOAG, er proactief voor gezorgd dat het project binnen de randvoorwaarden van het contract door de uitvoerende partijen is  gerealiseerd. Tijdens de uitvoering heeft BOAG in maandelijkse rapportages opdrachtgever Bouwinvest en ontwikkelaar en bouwer Stebru geïnformeerd over de voortgang en kwaliteit.

Kleine bouwplaats voor een groots project

De uitvoering van het nieuwe Rotterdamse landmark was een sterk staaltje logistiek: ‘just in time’ leveringen volgens een strak leveringsschema waren leidend. De bouwplaats in het centrum van Rotterdam was namelijk nauwelijks groter dan de omvang van het gebouw. In plaats van het traditionele ketenpark waren het bouwplaatspersoneel en de werkvoorbereiding gedurende het project ondergebracht op een nabijgelegen kantoorverdieping. Tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase stond brandveiligheid centraal. Opmerkelijk is dat behalve een veiligheidstrappenhuis met DBL (droge blusleiding) ook een zogenoemde gesproken ontruimingsinstallatie is geïnstalleerd.

Betrokken partijen

Het gebouw, een ontwikkeling van Stebru en HD Projectrealisatie, omvat 174 appartementen waarvan 24 koopappartementen. De ontwikkelcombinatie ontwikkelde 150 huurappartementen voor de vrije sector voor vermogensbeheerder Bouwinvest. De huurwoningen van up:town maken deel uit van Bouwinvest Dutch Institutional Fund N.V.

Betrokken BOAG-medewerkers

Marc Mattheijer, (senior) projectmanager
Ahmo Turbo, toezichthouder

De VKV-rapportage van BOAG: snel en duidelijk managementinformatie over voortgang, kwaliteit en veiligheid van projecten

In projecten waar BOAG directievoering en bouwtoezicht verzorgt, is kwaliteitsborging...

Transformatie maakt Amsterdams Prinsengrachtziekenhuis toekomstbestendig

Voor het transformatieproces van het Amsterdamse Prinsengrachtziekenhuis gaan we terug...

Designstudio Marcel Wanders officieel opgeleverd

‘Het moest niet alleen heel mooi, maar ook haalbaar zijn’

Leanne Ruitenbeek gestart als zakelijk manager bij BOAG

Leanne Ruitenbeek is per 1 juli als zakelijk manager in...

Marc Mattheijer

‘Marc is een ondernemende, daadkrachtige allround Projectmanager met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van integraal projectmanagement, directievoering en...’

Projecten

BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.