Herontwikkeling Oranjerie voor 14 miljoen euro op de schop

Standard Life Investments is gestart met het herontwikkelen van het twee verdiepingen tellende, 18.827 m2 overdekte winkelcentrum: Oranjerie in Apeldoorn. Euroclub III Apeldoorn Coöperatieve UA’, dat valt onder Standard Life Investments, investeert ruim 14 miljoen Euro in de renovatie voor het realiseren van een herindeling, renovatie en transformatie van de winkels en passages en het creëren van extra ruimte voor horeca. Daarnaast zullen nieuwe roltrappen, liften en grotere entreezones het winkelcentrum overzichtelijk maken en de bereikbaarheid van het winkelcentrum vergroten.

De voorbereidende werkzaamheden zijn begin februari 2017 gestart. BOAG haar betrokkenheid uit zich in die periode in het opstellen van de eerste haalbaarheidsstudies en het daarop volgende proces van het contracteren en aansturen van het ontwerpteam. Volker Wessels is als bouwteampartner aangesloten en BOAG verzorgde voor de opdrachtgever de contracten. Nu de bouw van start is gegaan, en er sprake is van een Engineering and build contract, is de rol voor BOAG meerledig. Enerzijds toetsend t.a.v. de rol van Volker Wessels en anderzijds coördinerend om de aannemer en alle retail-bewegingen te spiegelen aan de gefaseerde uitvoering. Zo is BOAG voor zowel de aannemer, als de opdrachtgever als voor de makelaars en huurders het eerste aanspreekpunt. Projectmanager Roeland van de Scheur zegt het volgende:

 

“We verwachten dat in de zomer van 2019 de volledig vernieuwde Oranjerie wordt geopend. De renovatiewerkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om minimale overlast voor klanten en bedrijven te garanderen. De winkels blijven open tijdens de herontwikkeling.”

Flagship winkelruimtes gereserveerd

In het rijtje van toonaangevende modeketens die in de Oranjerie zullen vestigen zijn TK Maxx en Mango. Zij sluiten zich aan bij bestaande winkels zoals Zara en New Yorker. Er zijn gesprekken gaande met meerdere retail- en foodmerken die het voorbeeld van deze modeketens zullen gaan volgen. Een woordvoerder van de Oranjerie vertelt: ”Het is bemoedigend dat de herontwikkeling nu al nieuwe retailers trekt.”

Op zoek naar het Engelstalige persbericht?

Klik dan hier: Herontwikkeling Oranjerie Apeldoorn van start

Winkelcentrum Oranjerie: naast winkelen wordt er ook KEIHARD gewerkt

In de afgelopen maanden is er veel gebeurd op het...

Procesmanager BOAG aan de slag bij transformatie- loodsproject BUHA Doetinchem

Van BUHA, een organisatie die het beheer en onderhoud van...

Opbrengst fietstocht voor Ride for the Roses is 2.627,00 euro!

Vijf sportieve collega’s fietsten zondag 9 september onder de vlag...

BOAG & Vastgoedjournaal organiseren 29.11 een Bouwkosten en Vastgoed Conferentie

De sterk aantrekkende vastgoedmarkt en de grote druk tot productie...

Roeland van de Scheur

‘Communicatie, openheid en actie zijn 3 kernwaarden van Roeland. Met zijn theoretische achtergrond in bouwmanagement, afgestudeerd op technische organisatie/ proces...’

Projecten

BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.