Contractondertekening woontoren R’dam

Historische grond in Rotterdam krijgt unieke woontoren met eigentijdse voorzieningen

Stebru Vastgoed Rotterdam, Greystar en de Gemeente Rotterdam ondertekenen vandaag tijdens de EXPO real in München, het grondcontract dat hoort bij de ontwikkeling en bouw van een nieuwe woontoren in het centrum van Rotterdam. Met het tekenen van het contract zetten de partners een volgende stap in de ontwikkeling van een uniek ontwerp. Stebru Vastgoed Rotterdam, een ontwikkelcombinatie van Stebru en BOAG, verwacht eind 2016 te kunnen starten met de bouw.

Eye-catcher op unieke locatie in Rotterdam

De woontoren komt op een historische plek in het hart van het oude Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de plek volledig verwoest. Op de exacte plek van die verwoestende explosie zal nu een nieuwe eyecatcher rijzen voor een nieuwe generatie Young Urban Professionals in Rotterdam. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie): “Ik ben blij met de ontwikkeling op deze plek. Deze woontoren draagt bij aan ons streven om meer bewoners naar het centrum van onze stad te halen. Eerder zijn, in de directe omgeving, al vier nieuwe woontorens aangekondigd. Dit mooie nieuwe plan zorgt voor een verdere vergroting van de aantrekkelijkheid van het gebied rondom de Boompjes en Wijnhaven.”

Maar wat maakt dit project dan zo uniek? Met name het absurd kleine stukje grond waar de woontoren komt te staan. Het smalle, driehoekige stukje plot, tegen de dijk van de verlengde Willemsbrug, biedt uitzonderlijk weinig ruimte. Robert Steenbrugge en Ton Heijmans van Stebru Vastgoed Rotterdam: “Om het project haalbaar te maken was een transparante en vertrouwde samenwerking noodzakelijk. We zijn erin geslaagd om de risico’s te reduceren en oplossingen te genereren door ieders expertise optimaal te gebruiken.”

Eigentijdse voorzieningen

Dit gebouw, met ca. 30.000 m2 BVO, heeft veel toekomstwaarde: door het ontwerp, de kwaliteit en de vele voorzieningen. Daardoor is het slimme ontwerp van het gebouw eveneens uniek. De architectuur weerspiegelt de typisch Rotterdamse, krachtige, naoorlogse architectuur.

Behalve de 612 full service appartementen is er een fitnessruimte, bibliotheek, loungehoek en een wasserette. Het dakterras van ca. 600m2 geeft een spectaculair uitzicht over Rotterdam. Het pand is aangesloten op het warmtenet van gemeente Rotterdam en heeft een groen dak met zonnepanelen. Verder komt er een restaurant met een terras aan de Wijnhaven en een commerciële ruimte aan Blaak biedt uitzicht op de Markthal en de Rotterdamse kubuswoningen.

“Dit is niet de eerste keer dat Fakton Capital met Stebru en Greystar een spraakmakende deal sluiten. Het vertrouwen dat wij in elkaar hebben resulteerde al vaker in opzienbarende projecten en daar zijn wij uiteraard trots op.”

-Lars Rompelberg, partner bij Fakton

De plek heeft een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van alle belangrijkste voorzieningen. Bovendien is het strategisch gelegen langs de nieuwe ‘Kennis As’ van de universitaire gebouwen, medische centra en hoogwaardige arbeidsbemiddeling voor jonge professionals.

Steven Zeeman, Managing Director van Greystar: “Wij zijn trots om samen met Stebru Vastgoed Rotterdam een nieuwe generatie huurwoningen te ontwikkelen voor starters en young professionals. De Blaak locatie is een van de beste locaties in het centrum van Rotterdam, in de nabijheid van de Erasmus Universiteit, horeca-gelegenheden in de Oude Haven en de prachtige Markthal. Met de Blaak als openbaar vervoer hub op steenworp afstand is het een geweldige locatie voor jonge mensen om te wonen en te werken!”

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. Johan de Vries MSc

managing director

Mail Johan Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.