Persbericht 21 november 2017 – Bouw woontoren BRIGHT van start

21 november 2017 MijlpalenWonenWerkenWinkelen

Vrijdag 10 november 2017 zijn de contracten getekend, tussen de gemeente Rotterdam, Greystar en Stebru Vastgoed Rotterdam voor de levering van de grond en de daaropvolgende realisatie van BRIGHT. Stebru Vastgoed Rotterdam, de ontwikkelaar van het project, is deze week gestart met de werkzaamheden voor de realisatie van het project. BRIGHT gaat ruimte bieden aan 612 appartementen voor studenten en young professionals.

Sinds 2014 werken BOAG, Stebru en Greystar onder begeleiding van Fakton Capital nauw samen om dit bijzondere gebouw in het hart van Rotterdam mogelijk te maken. De aankomende start van de werkzaamheden is mooi moment na een intensieve samenwerking van het gehele projectteam dat het concept naadloos deed aansluiten op de wensen van Greystar. Ton Heijmans van BOAG: ”Met veel zorg zijn de UAV-gc contracten tussen Greystar en Stebru Vastgoed Rotterdam vormgegeven, waarbij er vanaf het begin veel aandacht is geweest voor een kwalitatief hoogwaardig ontwerp dat aan de wensen van Greystar voldoet in combinatie met een gedegen bouwproces op deze binnenstedelijke locatie”. Charlot ten Dijke van Tangram Architectuur en Stedelijk landschap, medeverantwoordelijk voor het ontwerp: “BRIGHT levert door de geprogrammeerde functies en situering een belangrijke bijdrage aan het centrum van de stad. Het gebouw met een markante vorm en bijzondere gevel levert een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe woningen op. Daarbij zal het voetgangersgebied tussen Markthal, Blaak en Wijnhaven de stedelijke sfeer sterk verbeteren.“Na het archeologisch onderzoek zal Stebru Bouw verdergaan met de realisatie van de toren.

Stebru Vastgoed Rotterdam start met het archeologisch onderzoek. Uit onderzoeken en voorgaande projecten in de buurt, zoals de Markthal, blijkt dat de kans op archeologische vondsten in dit gebied reëel is. Er is in de komende periode voldoende tijd uitgetrokken om een gedegen onderzoek te laten plaatsvinden.

“Robert Steenbrugge van Stebru: “Wij staan klaar om met de bouw van BRIGHT te beginnen. Het perceel wordt eerst uitgegraven om de damwanden te plaatsen. Dat is een spannend traject gezien de mogelijkheid op archeologische vondsten.””

Na realisatie zal Greystar het project van Stebru Vastgoed Rotterdam in exploitatie nemen. Eelko Korteweg van Greystar: “Een mooie aanvulling op onze snel groeiende Europese studenten- en woningportefeuille van meer dan 45.000 appartementen in onder meer Londen, Amsterdam, Berlijn, Wenen, Barcelona en Madrid. Een stad als Rotterdam met een groeiende populatie van studenten en young professional hoort absoluut in dat rijtje thuis. Dit woonconcept sluit aan bij de behoeften van die doelgroep: een goed doordachte en hoogwaardig afgewerkte woning in een aantrekkelijke stedelijke omgeving met uitgebreide services, zoals 24/7 hospitality, dakterras, fitness, lounge en coffee bar, bibliotheek en natuurlijk de grootste particuliere fietsenstalling van Rotterdam.”

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
Ton Heijmans MRICS

managing director Drees & Sommer Nederland

Mail Ton Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.