Bouw OurDomain Rotterdam Blaak gestart

9 april 2019 MijlpalenWonenBeleven

In aanwezigheid van betrokken partijen en genodigden is op dinsdag 9 april het startsein gegeven voor de bouw van OurDomain Rotterdam Blaak. ‘Alle neuzen staan dezelfde kant op’

In het 70 meter hoge en 24 verdieping tellende gebouw worden 612 appartementen voor starters en studenten en een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Rotterdam gerealiseerd. In de plint komt horeca met een terras aan de Wijnhaven en commerciële ruimten. BOAG Advies en Management verzorgt in opdracht van Stebru Vastgoed Rotterdam het procesmanagement en de kwaliteitsborging tijdens de ontwikkeling en de realisatie.

Binnenstedelijke ontwikkeling

Het ambitieuze project kent wel wat uitdagingen. Niet in de laatste plaats de binnenstedelijke ontwikkeling én realisatie van de toren aan de Wijnhaven, in het hart van Rotterdam. ‘OurDomain Rotterdam Blaak heeft een zeer compacte bouwput en ligt dicht bij diverse bestaande woon- en kantoorgebouwen’, vertelt directeur André Leeuwis van BOAG. ‘Dat zorgt voor allerlei gevoeligheden. De procesbeheersing is bij dit project dan ook van cruciaal belang, evenals de kwaliteitsborging. Die komen onder meer tot uiting in de nauwgezette controle van de naleving van contracten en afspraken.’

Strakke planning

Een keiharde eerste deadline is augustus 2021: net vóór de start van het universiteitsjaar moeten de  eerste elf verdiepingen van het gebouw worden opgeleverd. Daarna wordt tot eind 2021 verder gebouwd terwijl de onderste verdiepingen al in gebruik zijn. Dat betekent een heel strakke planning en regelmatig voortgangsoverleg met de ontwikkelaar, aannemer en belegger c.q. exploitant. De planning is zéker een uitdaging als gevolg van een nagekomen eis waarbij alle appartementen bij oplevering voorzien dienen te zijn van een sprinklerinstallatie. Dat heeft gevolgen voor diverse facetten in de bouw en vergt veel organisatie en coördinatie om de extra werkzaamheden binnen de  planning te realiseren.

Goede samenwerking

Bijzonder in dit project is onder meer de prettige samenwerking met de betrokken partijen. ‘Greystar, die de woningen na oplevering in eigendom en exploitatie neemt, is voor andere locaties onze opdrachtgever. Met vertrouwen wordt bij OurDomain Rotterdam Blaak een verdere samenwerking aangegaan. Alle neuzen staan dezelfde kant op, met elkaar gáán we voor een optimaal resultaat. Iedereen is blij dat we nu écht kunnen beginnen, ook de  buren van de Willem de Kooning Academie, de HBO-opleiding voor beeldende kunst en vormgeving die direct naast de nieuwbouw is gehuisvest. Studenten van de Academie voorzien zelfs de hekwerken rond de bouwplaats van fraaie kunst.’

Het doek dat de Rotterdamse wethouder Bas Kurvers, Mark Kottmann (Greystar), Robert Steenbrugge (Stebru) en Ton Heijmans (BOAG) onthulden bij wijze van starthandeling is een artist’s impression van OurDomain Rotterdam Blaak, geschilderd door Hizkia Pepijn, een oud-student van de Willem de Kooning Academie.

Betrokken vanuit BOAG:
André Leeuwis: directeur/senior projectmanager
Daniel Spiessens: projectmanager voorbereidingsfase
Jeffrey Dirks: projectmanager realisatiefase

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. André Leeuwis MRICS

managing director Drees & Sommer Nederland

Mail André Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.