Bouw duurzaam Sluishuis IJburg Amsterdam gestart

Op 9 april jl. gaf Marieke van Doorninck, de Amsterdamse wethouder voor ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid, het officiële startsein voor de bouw van Sluishuis, het iconische woonproject op het Steigereiland in IJburg, Amsterdam. Het project omvat onder meer een uiterst duurzaam woongebouw met zo’n 440 energieneutrale koop- en huurappartementen en circa 4.000 m2 aan commerciële en/of gemeenschappelijke ruimten. Ontwikkelingscombinatie VORM/BESIX RED heeft 369 middeldure huurwoningen, de tweelaagse parkeergarage en de commerciële ruimtes verkocht aan Bouwinvest. In opdracht van Bouwinvest verzorgt BOAG Advies en Management de kwaliteitsadvisering tijdens de realisatie.

Energieneutrale koop- en huurappartementen

Het project Sluishuis heeft een omvang van circa 46.000 m2 en bestaat uit een iconisch, trapsgewijs vormgegeven woongebouw met zo’n 440 energieneutrale appartementen en groene terrassen. De appartementen worden aangeboden in een mix van koop, middeldure en vrijesector huur. Een uiterst duurzaam gebouw, dat door innovatieve, technische oplossingen straks voor genoeg energie zorgt om de eigen bewoners te voorzien van warmte en elektriciteit.  Naast de woningen omvat het project circa 4.000 m2 aan commerciële en/of gemeenschappelijke ruimten, zo’n 240 ondergrondse parkeerplaatsen en een hoogwaardig waterprogramma met plek voor ongeveer 30 varende woonschepen.

Alles draait om kwaliteit

BOAG is in de voorbereidingsfase al betrokken geweest bij de ontwikkeling van Sluishuis. In zijn rol van kwaliteitsmanager namens Bouwinvest denkt BOAG nu waar mogelijk mee met zijn opdrachtgever. Marc Mattheijer, projectmanager bij BOAG: ‘Sluishuis is echt anders dan andere projecten. Alleen al vanwege de ligging op het water en de complexe constructie. We toetsen tijdens de ruwbouw en afbouw continu of de kwaliteit conform de standaard van Bouwinvest is en koppelen de voortgang van kwaliteit en veiligheid terug aan onze opdrachtgever.’

Projectbetrokkenen

Sluishuis is een ontwikkeling van VORM Ontwikkeling en BESIX RED. Het project is ontworpen door de Deense architect BIG Bjarke Ingels Group uit Kopenhagen en Barcode Architects uit Rotterdam. BOAG heeft een samenwerking met Bouwinvest binnen dit project afgesproken tot en met de oplevering, die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2022.

Betrokken vanuit BOAG:
Johan de Vries: directeur/senior projectmanager
Marc Mattheijer: projectmanager realisatiefase

Sluishuis IJburg Amsterdam

Foto’s openingsceremonie: ©Peter Lodder Fotografie
Artist’s impressions: ©BIG Bjarke Ingels Group / Barcode Architects

Bouw Julianakwartier Apeldoorn feestelijk gestart

Op maandag 15 april 2019 is de bouw van het...

Executive manager/senior projectmanager Francis Alba Heijdenrijk versterkt BOAG-team

Francis Alba Heijdenrijk werkt vanaf april als executive manager/senior projectmanager...

Bouw OurDomain Rotterdam Blaak gestart

In aanwezigheid van betrokken partijen en genodigden is op dinsdag...

Michel van Gageldonk, de nieuwe projectmanager bij BOAG

Per 1 april is Michel van Gageldonk (1973) bij BOAG...

Ing. Johan de Vries MSc

‘Binnen de directie is Johan verantwoordelijk voor het maatschappelijk vastgoed binnen de sectoren Gezondheidszorg, woningbouw en Onderwijs.’

Projecten

BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.