BOAG wint tender Directievoering en toezicht ‘next level’ voor nieuwbouw LAB42 UvA

De Universiteit van Amsterdam heeft de opdracht voor directievoering en toezicht bij de nieuwbouw van een universiteitsgebouw van 13.800 m2 definitief gegund aan BOAG Advies en Management. De multifunctionele nieuwbouw die de UvA gaat realiseren op het Amsterdam Science Park in Amsterdam is onderdeel van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en staat bekend als LAB42.

De gewonnen tender omvat directievoering en toezicht voor het technisch ontwerp/bestek, prijs- en contractvorming, uitvoering van het uitvoeringsgereed ontwerp en tot slot nazorg, oplevering en ingebruikname. ‘Het feit dat we eerste zijn geworden van elf inschrijvers én de tender wonnen met een score van 93,3 % op kwaliteit, geven ons extra reden om trots te zijn’, zegt projectmanager Michel van Gageldonk.

Directievoering en toezicht ‘next level’

Het tenderteam van BOAG – dat naast projectmanager Michel van Gageldonk bestond uit directievoerder Rik Ter Haar, tendermanager Bart Daalder (IsolveProblems), marketing- en communicatiemanager Sandra Moerman en directeur Johan de Vries  – heeft zijn visie op het project de titel Directievoering en toezicht ‘next level’ genoemd.

De voordelen van informatica in de bouwpraktijk

Het ontwerp van Benthem en Crouwel Architects voor een gebouw voor hoogtechnologisch onderwijs en onderzoek is naar mening van het tenderteam een uitgelezen mogelijkheid om ook het bouwproces op een hoger niveau te tillen en de voordelen van informatica in de bouwpraktijk te brengen. Waar mogelijk wordt dit project dan ook uitgevoerd in BIM, met alle voordelen voor de informatie-uitwisseling. In het gehele project streeft UvA naar een zeer hoge kwaliteit en milieuprestatie: het ambitieniveau is BREEAM-Excellent. Met name ook voor de directievoering en het toezicht betekent dit een uiterst zorgvuldige communicatie met alle betrokken partijen en een nauwgezette controle op de afspraken.

Planning

Het project start nog deze zomer en loopt volgens de huidige planning door tot begin 2023.

Horeca & Leisure als kwalitatieve belevingsmarkt

Een gesprek met BOAG-directeur André Leeuwis maakt duidelijk hoe BOAG...

Oplevering trainingscomplex Feyenoord jeugd en amateurs aanstaande

Het nieuwe trainingscomplex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord...

De VKV-rapportage van BOAG: snel en duidelijk managementinformatie over voortgang, kwaliteit en veiligheid van projecten

In projecten waar BOAG directievoering en bouwtoezicht verzorgt, is kwaliteitsborging...

Transformatie maakt Amsterdams Prinsengrachtziekenhuis toekomstbestendig

Voor het transformatieproces van het Amsterdamse Prinsengrachtziekenhuis gaan we terug...

Ir. Michel van Gageldonk

‘Michel van Gageldonk is allround projectmanager en heeft ervaring in verschillende rollen. Daardoor weet hij projecten te sturen en kan...’

Projecten

BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.