BOAG over de nieuwe landmark van Rotterdam – Bright

Begin deze week plaatste WoningmarktNL een bericht over dé nieuwe woontoren op de Domuslocatie in Rotterdam genaamd Bright. Het complex wordt ontwikkeld door het consortium bestaande uit BOAG en Stebru Transformatie, onder de naam Stebru Vastgoed Rotterdam. Het plan heeft enige jaren op de plank gelegen maar door het starten van een samenwerkingsverband kreeg het plan opnieuw vorm. Ook was er binnen de media enig misverstand over het aantal te realiseren woningen. Voor WMNL twee goede redenen om contact op te nemen met André Leeuwis, directeur van BOAG.

Hoeveel?

Laten wij eerst wat opheldering verschaffen over het aantal appartementen. Zoals VORM terecht aangaf op Twitter: ‘700 woningen geraamd op 30 miljoen, dan is de prijs per te ontwikkelen woning spotgoedkoop.’ Of worden het nu juist kleine appartementen en suites? Leeuwis vertelt hierover:

““Het totaal aantal appartementen is nog in beweging, er is sprake van differentiatie van de appartementen. Het aantal van 700 dat is gecommuniceerd, wordt waarschijnlijk teruggebracht naar een aantal van 600. Het wordt een mix van kleine en iets grotere appartementen met een oppervlak variërend tussen de 23m2 en de 50m2.” Het gaat hier dan om gemeubileerde suites en appartementen. Over de huurprijs kan nog niets concreets worden gezegd. Wel wordt het een mix van sociale en niet-sociale huur. In nader overleg met de gemeente en de beoogde investeerder zal de uiteindelijke mix worden vastgesteld."”

De behoefte

“Er is in Rotterdam duidelijk behoefte aan studentenhuisvesting. Maar de doelgroep bestaat niet alleen uit studenten, Bright is er juist ook voor afgestudeerden die starten op de arbeidsmarkt.” Aldus Leeuwis. Enthousiaste studenten en alumni moeten nog wel even wachten voordat zij zich kunnen aanmelden. De bouw van de woontoren begint ultimo 2015 met een marge tot begin 2016. Bright zal in mei 2018 worden opgeleverd.

Naast de woonbehoefte worden ook andere behoeften vervuld door Bright. In de plint is namelijk ruimte voor horeca en detailhandel. Welke bedrijven zich hier zullen vestigen is nog niet bekend. Wel geeft Leeuwis aan dat de ondernemingen en toekomstige retailers zich moeten richten op de doelgroep studenten en starters.

Locatie en timing

Er is in 2012 al een ontwerp voor deze locatie gemaakt door Tangram Architekten in opdracht van de HKL Groep. Deze ontwikkelaar ging failliet en met het einde van de crisis nog niet in zicht werd het plan geparkeerd. Waarom kiest het consortium dan dit moment om de ontwikkeling te starten?  Leeuwis:

“ “Het plan heeft inderdaad een tijd stilgelegen, omdat het een enorm afzetrisico betrof. Met onze ontwikkelcombinatie zijn wij erin geslaagd om een concreet en realistisch plan te maken.” De reden voor de Domuslocatie is de centrale ligging zodat toekomstige bewoners kunnen genieten van omliggende faciliteiten.''”

Positieve noot

Tot slot vragen wij altijd wat de geïnterviewde graag wil meegeven aan u, de lezer. In dit geval is dat een positieve connotatie over de gemeente Rotterdam. Leeuwis vertelt: “Wij hebben gemerkt dat er vanuit de gemeente veel medewerking wordt verleend om het geheel tot stand te laten komen. Dit hebben wij als erg prettig ervaren.”

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. André Leeuwis MRICS

managing director Drees & Sommer Nederland

Mail André Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.