BOAG bewaakt nhow RAI Amsterdam

16 november 2016 BelevenWerkenHotels

BOAG bewaakt voortgang, kwaliteit en veiligheid nhow Amsterdam RAI hotel

Grenzend aan de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam opent in 2019 het grootste hotel van de Benelux: nhow RAI Amsterdam. Dit iconische gebouw is een waardevolle toevoeging voor de stad en de RAI vanwege de behoefte naar een nieuw ‘stedelijk gezicht’. Ten tweede verrijkt het iconische ontwerp van OMA de skyline van de Amsterdamse Zuidas. Ten derde  gaat een lang gekoesterde wens van de RAI in vervulling om een hotel op het eigen terrein te hebben en daarnaast verkrijgt, volgens directeur RAI Amsterdam Hans Bakker, Nederland met dit spectaculaire concept een betere concurrentiepositie op de internationale beurzen en congresmarkt.

Smeerolie voor kwaliteit, flexibiliteit en werkprocessen

Het gebouw wordt ontwikkeld door COD en Being Development en Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de bouw. Aan BOAG is gevraagd om in de uitvoeringsfase te ondersteunen in de vorm van ‘directievoering light met kwaliteitsborging’. Een project van deze omvang heeft namelijk een duidelijke structuur nodig, waarbij de belangen van alle stakeholders goed worden behartigd. Sturing om een haalbaar  en transparant behoefteschema te leveren en te bewaken binnen de driehoeksverhouding ontwikkelaar – bouwer – huurder/belegger is daarbij cruciaal. Door binnen deze driehoek continu en op een transparante manier in 3D te opereren, wordt een goed klimaat gecreëerd om in te kunnen staan voor  de kwaliteit, flexibiliteit en werkprocessen. BOAG treedt daarbij steeds op als ‘smeerolie’ om het optimale resultaat te behalen.
De rol van BOAG is ingevuld door:
– Een pragmatisch ingestelde directievoerder
– Een kwaliteitscontroleur
– Een bouwkostendeskundige
In hoofdlijnen is de directievoerder ook belast met stakeholdermanagement en het daarbij steeds afstemmen en bewaken van alle onderlinge belangen. De kwaliteitscontroleur stelt de periodieke kwaliteitsrapporten op, kent de detailplanningen en impact van wijzigingen en plannen op de bouw en controleert de opnames die voorafgaan aan de levering. De bouwkostendeskundige beoordeelt de ingediende afwijkingen ten opzichte van de vraagspecificatie en adviseert daarin de directievoerder en opdrachtgever die ook daar weer alle belangen afweegt en een advies uitbrengt aan partijen.

Geen traditionele rolverdeling

“We zitten bij dit project niet in de traditionele rol van directievoering en toezicht, omdat in dit geval de aannemer de verantwoordelijkheid heeft om aan te tonen dat hij de kwaliteit levert die afgesproken is. Dit betekent dat Pleijsier Bouw – los van de ondersteuning die BOAG biedt - verantwoordelijk is voor het Kwaliteitsplan en bijbehorende Keuringsplan.’’ Andre vervolgt: ‘’Om een voorbeeld te noemen: als straks de gevel is gemonteerd, dan moet de aannemer met testen aantonen dat de gevel voldoende wind- en luchtdicht is en de isolatiewaardes goed zijn. BOAG heeft daarbij altijd het recht om mee te kijken als de aannemer een test uitvoert. Desalniettemin ligt de focus op het inlezen en beoordelen van de testrapporten. We trekken hieruit onze conclusies en maken een terugkoppeling naar alle stakeholders.”

-Andre Leeuwis, BOAG

 

De opdrachtgever wordt op de hoogte gebracht van het feit dat:
– Een test is uitgevoerd;
– Deze volgens de richtlijnen is uitgevoerd;
– De resultaten voldoen aan de specificaties;
– Dit deel van  het project akkoord en voldoet het aan alle kwaliteitseisen.

Leuk weetje: Reclamemast ‘het signaal’ muze van Rem Koolhaas

Het 91 meter hoge, 25 verdiepingen- en 650 hotelkamer tellende ontwerp van OMA is geïnspireerd op de prominente reclamezuil ‘het Signaal’ van RAI Amsterdam.

Het gebouw bestaat uit drie ten opzichte van elkaar verdraaide volumes, met daartussen ‘facetten’ met publieke voorzieningen. Ook de suites bevinden zich in deze tussengedeelten Het ontwerp van Rem Koolhaas sluit naadloos aan op het huidige RAI-complex en biedt tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling.

Op de bovenste verdieping komen een restaurant en bar. Daarnaast krijgt het hotel een televisiestudio, een gallerie met beeldentuin, en een spa-centrum.

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. André Leeuwis MRICS

managing director Drees & Sommer Nederland

Mail André Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.