Aannemer geselecteerd voor universiteitsgebouw LAB42

De Universiteit van Amsterdam heeft aannemerscombinatie Visser en Smit Bouw BV en Kropman Installatietechniek BV gecontracteerd voor de bouw van het nieuwe faculteitsgebouw LAB42. Voor het interieurontwerp is Studio Groen + Schild gekozen. BOAG is vanaf het voorlopig ontwerp betrokken bij het project en begeleidde ook de gehele aannemingsprocedure voor de UvA.

Hoge ambitie

Het ambitieniveau voor het nieuwe multifunctionele universiteitsgebouw voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) is zeer hoog: in het gehele project streeft UvA naar een zeer hoge kwaliteit en milieuprestatie. Dat bracht met zich mee dat ook de aanbestedingsprocedure voor de aannemers zeer zorgvuldig moest worden uitgerold. De selectie van een aannemerscombinatie is een mijlpaal in de totstandkoming van het project: de bouwvoorbereiding kan nu van start. Voor BOAG is de fase van werkvoorbereiding en de begeleiding van de uitwerking van de werktekeningen begonnen. Naar verwachting gaat de eerste paal in augustus 2020 de grond in en wordt LAB42 voor aanvang van het studiejaar 2022-’23 opgeleverd. Tijdens de uitvoeringsfase verzorgt BOAG de directievoering en het toezicht op de bouw.

Duurzaam en circulair

Het ontwerp van LAB42 is duurzaam en circulair. Zo krijgt LAB42 onder andere een sedumdak, zonnecollectoren, opvang van regenwater voor het doorspoelen van de toiletten en een slimme koeling van de serverruimtes. Ook bijzonder is dat de temperatuur per ruimte geregeld kan worden. Het frame van het gebouw bestaat uit een stalen skelet dat volledig demontabel is, net zoals de vloerdelen en de scheidingswanden. Er wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van herbruikbare onderdelen. LAB42 is ontworpen door een ontwerpteam bestaande uit het architectenbureau Benthem Crouwel Architects,  bouwadviesbureau Strackee, installatie-adviseur Deerns en bouwfysica adviesbureau DGMR. 

Ontworpen voor interactie en samenwerking

LAB42 wordt de internationale hub voor de ontwikkeling van talent op het gebied van digitale innovatie en artificiële intelligentie (AI). Uniek is dat het gebouw is ontworpen om interactie en samenwerking te bevorderen. Onder één dak komen straks onderwijs, onderzoek en bedrijven die raakvlakken hebben met informatiewetenschappen en AI. Een deel van het gebouw wordt daarom gereserveerd voor verhuur. In het atrium komen horecavoorzieningen, op de eerste en tweede verdieping onderwijs- en collegezalen en op de derde verdieping vergaderruimtes, kantoren voor MKB-bedrijven en loungeplekken voor ontmoeting. Op de bovenste verdiepingen komen de kantoren van het Instituut voor Informatica (IvI) en het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Hier komen ook AI-labs van het ICAI, dat zich richt op de gezamenlijke ontwikkeling van AI-technologie door middel van industrie-labs met bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

 

Artist’s impression: © BENTHEM CROUWEL ARCHITECTS

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ir. Michel van Gageldonk

projectmanager

Mail Michel Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.