Aanneemovereenkomst transformatie Binnenrotte getekend – Start Bouw gepland

Een belangrijke dag is aangebroken voor het transformatieproject Binnenrotte 192 te Rotterdam. Op woensdagmiddag 21 februari heeft opdrachtgever F.P. (Frank) Hazelzet de aanneemovereenkomst met aannemersbedrijf BIK bouw getekend. BOAG heeft integraal projectmanagement gevoerd tijdens het gehele voortraject en is opgetogen dat deze mijlpaal is gehaald. Start bouw is medio maart 2018 gepland.

Van links naar rechts: Wim Fortuin (BIK Bouw), Jasper Sluimer (BIK Bouw), Nick Nieuwenhuizen (adviseur), Frank Hazelzet (opdrachtgever), Prakash Sewlal (BOAG), Peyman Mostowfi (adviseur). Foto is genomen door Rob van Rijs (BIK Bouw).

Het transformatieproject betreft het voormalige automatengebouw van de PTT (KPN). Het gebouw is tot op heden in gebruik door KPN als centrale hub voor de dekking van het telefoon- en datanetwerk in het centrumgebied van Rotterdam. Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen inclusief kelder. Na de   transformatie behoudt KPN een recht van opstal in een afgeschermd deel van de kelderruimte ten behoeve van de opstelling van apparatuur.

De begane grond wordt getransformeerd naar ‘horeca’, de eerste tot en met vierde verdieping worden bestemd voor ‘wonen’. Een deel van de kelder wat niet gebruikt zal worden door KPN behoort eveneens tot het transformatieprogramma. Hier komen bergingen ten behoeve van de woningen en overige ondersteunende ruimten. Het totale huidige gebouw is circa 4.000 m2 BVO, het programma van de transformatie is circa 3.200 m2.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid is er op meerdere fronten op dit project ingezet. Het gehele dakvlak aan de Binnenrotte-zijde wordt bedekt met hoog rendement zonnepanelen en aan de andere zijde van het schuine dak worden 18 zonnecollectoren geplaatst. In de kelder worden warmtepompen geplaatst die via een warmtewisselaar de restwarmte van het KPN-apparatuur opvangen. Alle 20 appartementen zijn all-electric en zijn voorzien van een individuele warmteterugwin-installatie en vloerverwarming. Tot slot, om het energetische gebouwkwaliteit te verbeteren zal de gehele gebouwschil worden voorzien van voorzetwanden met isolatie.

““We zijn blij met deze mijlpaal waarbij met trotst gemeld kan worden dat alle oorspronkelijke duurzaamheidsambities overeind zijn blijven staan. Het centrum van Rotterdam krijgt er een ‘groen’ project bij’’, aldus Frank Hazelzet.”

Verrichte werkzaamheden

In januari 2017 is BOAG vanaf het eerste moment bij het project betrokken geraakt. De rol van BOAG was integraal projectmanagement om vanaf het schetsontwerp te komen tot stukken ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning en aanbesteding. Hiervoor is onder andere een kostenraming gemaakt, is het aanbestedingset in bouwteamverband geoptimaliseerd en is in de periode voorafgaand aan het tekenen van de aanneemovereenkomst continu geborgd dat alle afspraken conform de eisen en wensen van de opdrachtgever zijn meegenomen en de gestelde prijzen marktconform zijn. Ook in de uitvoering zal BOAG betrokken blijven in de rol van toezicht en directievoering.

Voormalig V&D-pand in Hilversum na renovatie opgeleverd

Het voormalige V&D-pand aan de Kerkstraat in Hilversum is na...

Horeca & Leisure als kwalitatieve belevingsmarkt

Een gesprek met BOAG-directeur André Leeuwis maakt duidelijk hoe BOAG...

Oplevering trainingscomplex Feyenoord jeugd en amateurs aanstaande

Het nieuwe trainingscomplex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord...

BOAG verzorgt projectmanagement en kwaliteitsborging nieuwbouw NVM-kantoor

NVM, de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in...

Kan ik u helpen?
ing. Johan de Vries MSc

directeur/senior projectmanager

Mail Johan Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. 010 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Ruud Alderliesten projectmanager
Ing. Oth Blom MSc projectmanager/huisvestingsadviseur
ing. Jeffrey Dirks projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
ir. Peter van den Hoogen senior projectmanager/ huisvestingsadviseur
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
ing. André Leeuwis MRICS directeur/senior projectmanager
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
Peter Paulissen projectmanager uitvoering
Boris Plukaard projectmanager
Roeland van de Scheur senior projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ing. Johan de Vries MSc directeur/senior projectmanager

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.