Aandachtgericht projectmanagement levert ook financiële meerwaarde

Zorgvastgoed is veel meer dan stenen. In de eerste plaats moet het een veilige plek zijn om te werken, worden verzorgd of zelfs te wonen.

Voor BOAG en Drees & Sommer, de twee projectmanagement- en adviesbureaus die medio dit jaar hun krachten hebben gebundeld, is het vooral de combinatie van strak projectmanagement en de aandacht voor de eindgebruikers die zorgvastgoed onderscheidt van ander onroerend goed. ‘Aandachtgericht projectmanagement is niet alleen belangrijk voor het comfort van de gebruikers, maar kan onder de streep ook een mooie meerwaarde opleveren’, zeggen senior projectmanager Patricia van Hest-Osseweijer en projectmanager Carolin Winter, gezamenlijk verantwoordelijk voor de sector Healthcare van Drees & Sommer.

Comfort in de woonomgeving

User experience of kortweg UX is in de huidige kantorenmarkt een veelbesproken onderwerp. Medewerkers gaan in deze tijd immers vooral naar kantoor voor face-to-face overleg, inspiratie en voor de sociale interactie met collega’s. Drees & Sommer heeft er vanuit de businessline UX inmiddels veel ervaring mee. Patricia: ‘Ook – en misschien wel juist – in zorghuisvesting is het comfort en de beleving van de eindgebruikers essentieel. Per slot van rekening is het hun dagelijkse leefomgeving! Dan is een plek waar mensen zich prettig voelen zó belangrijk.’

Projectmanagement en beleving

Zorginstellingen werken vanuit een duidelijk missie en visie en richten zich van daaruit op een specifieke doelgroep. ‘Wij organiseren op basis van die informatie hun vastgoedontwikkeling en -realisatie en kunnen daar een belevingsconcept aan toevoegen’, zegt Carolin. ‘Een fijne sfeer die het comfort van ‘thuis’ biedt maakt cliënten en bewoners rustiger en daarmee gezonder. Dat daarmee veel méér kan worden gewonnen dan alleen ‘een goed gevoel’ mag duidelijk zijn.’

Gezonde huisvesting vermindert zorgkosten

Verstandig investeren aan de voorkant bespaart geld aan de achterkant. ‘In de kantooromgeving hebben we daar voldoende bewijs van: in een omgeving die is afgestemd op de gebruikerswensen en -eisen zijn minder mensen ziek. Zo werkt het naar ons idee ook bij zorgvastgoed: wellbeing en een omgeving waarin in een vroeg stadium aandacht is voor comfort, licht, lucht en sociale interactie zorgt voor een gezond leefklimaat’, aldus Patricia. ‘Cliënten voelen zich meer op hun gemak. Zijn rustiger. Er treden minder escalaties op, waardoor er meer tijd en geld is voor kwalitatief goede zorg en persoonlijke aandacht. In nauwe samenwerking met de collega’s van UX en met EPEA, ook onderdeel van Drees & Sommer, willen we dat inzichtelijk maken.’ Carolin vult aan: ‘Niet alles kost overigens per definitie meer geld: wanneer we bijvoorbeeld een ruimte voor meerdere gebruiksmogelijkheden geschikt maken of andere kleuren toepassen, kan dat ook al duidelijk verschil maken. Idealiter sluiten we daarom al meteen bij het opstellen van het programma van eisen aan in een project.’

Integrale dienstverlening

De sector Healthcare is bij Drees & Sommer onderverdeeld in Care en Cure. Onder Care verstaan wij vastgoed voor langdurige zorg; Cure is voor zorg gericht op herstel. De kennis van en ervaring in Healthcare-projecten vult elkaar aan, net zoals dat geldt vanuit andere sectoren van BOAG en Drees & Sommer. Nationale en internationale expertise op het gebied van onder meer kantoren, woningbouw, life sciences, retail, hospitality en user experience versterkt de integrale dienstverlening waar opdrachtgevers op het gebied van zorgvastgoed op kunnen bouwen.

 

Dit artikel is ook gepubliceerd in Vastgoedjournaal..

Patrica van Hest-Osseweijer, senior projectmanager Care
Telefoon 06 224 750 84
Mail patricia.van-hest@dreso.com

Carolin Winter, projectmanager Cure
Telefoon 06 290 961 70
Mail carolin.winter@dreso.com

Quote Patricia van Hest Healthcare
Weten wat wij kunnen betekenen voor úw zorgvastgoed?

Patricia van Hest en Carolin Winter gaan graag met u in gesprek. Patricia van Hest

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
ing. Patricia van Hest-Osseweijer

sectormanager/senior projectmanager

Mail Patricia Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info.nl@dreso.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.