5 vragen aan onze nieuwe collega Marc

11 november 2016 Nieuwsberichten

Graag wil ik eerst van de gelegenheid gebruik maken mijzelf aan jullie allen voor te stellen. Mijn naam is Marc Mattheijer, inmiddels 53 jaar oud en ooit begonnen als bouwkundig tekenaar bij een architectenbureau in Den Haag. Ik was 22 jaar toen ik werd aangenomen en achter de zogeheten ‘’tekenschot’’ werd gezet. In tekenen was ik sterk, maar algauw bleek dat ik meer ambities en meer in mijn mars had dan alleen tekenen. Ik ben mij bezig gaan houden met het schrijven van technische uitwerkingen. Verder heb ik allerlei cursussen en opleidingen gevolgd om mij verder te ontwikkelen. Te zijner tijd ging ik de projectbegeleiding in en deed ik daarnaast een stukje toezicht en directievoering. Mijn werkervaring is daardoor zeer divers.

1. Op welke projecten ben je trots?

Eén van de highlight projecten die ik heb gedraaid en die ik succesvol heb afgerond, is een transitieproject in Twente; de Technische Universiteit. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen (campusmodel) en is in de jaren zestig ontworpen door de oprichter van het architectenbureau waar ik voor werkte. In 2000 benaderde de Technische Universiteit ons weer, maar nu met de vraag of het BB-gebouw kon worden hergebruikt of dat het gesloopt moest worden voor nieuwbouw. Na onderzoek bleek de structuur dusdanig tijdloos te zijn en dat het gebouw prima hergebruikt kon worden. In verschillende fases heb ik het project gerund; dat wil zeggen dat ik betrokken was bij het aansturen van de architect tekenaars in de voorbereidingsfase, gesprekspartner was van het bouwteam, de bouwvergaderingen heb voorbereid tijdens de uitvoering, de voortgang heb bewaakt en de financiële administratie heb bijgehouden. 10 Jaar lang ben ik bezig geweest met dit grote project en ben ik betrokken geweest bij verschillende kleine, opvolgende projecten.

2. Waar bestaat jouw werkervaring uit?

Een belangrijke deel van mijn werkzame leven werd bepaald door projecten waar ik nog nooit mee te maken heb gehad. ‘’kom maar op’’ en ‘’daar gaan we ons in verdiepen’’, zei ik toen der tijd vaak. En die verdiepingsslag… die kwam er, want we hebben bijvoorbeeld bij een laboratoriumgebouw onderzocht wat voor soort vloer je het beste kunt gebruiken. De vloer moest namelijk bestand zijn tegen de vele chemicaliën waarmee in een laboratorium wordt gewerkt. Ik heb ook geholpen bij het realiseren van een laserlab met een windtunnelopstelling, een conservatorium, een saunacomplex, en de huisvesting van de politie in de breedste zin van het woord (wijkteambureaus, districtsbureaus, cellenhuizen tot aan renovatie en modernisering).

“BOAG heeft dezelfde insteek als ik: goed luisteren naar wat je klant wil en nagaan wat hij precies bedoelt, gedegen kennis en kwaliteit leveren, altijd een stapje extra zetten, daarmee jezelf in de picture spelen en op die manier klanten aan je binden die graag bij je terugkomen.”

3. Voor wat voor soort projecten mogen we je wakker maken?

Van de vele projecten die ik heb gedraaid, hebben transitieprojecten altijd naar mijn hart gelegen. Ik vind het leuk om de uitdaging aan te gaan om de functie van een gebouw te wijzigen, waardoor het pand nog zo 40 á 50 jaar mee kan gaan. Creativiteit en vindingrijkheid zijn daarbij nodig, want ook al heb je nog zoveel tekeningen bij de hand, dan nog kan de situatie wijzigen als je het pand van top tot teen laat strippen.

4. Collega Marc in een notendop?

Als nieuwe medewerker van BOAG kun je mij – gezien mijn geschiedenis – het beste omschrijven als een allrounder pur sang. Met mij kun je heel veel kanten op. Wat ik leuk vind aan dit bedrijf is dat BOAG dezelfde insteek heeft als ik: goed luisteren naar wat je klant wil en nagaan wat hij precies bedoelt, gedegen kennis en kwaliteit leveren, altijd een stapje extra zetten, daarmee jezelf in de picture spelen en op die manier klanten aan je binden die graag bij je terugkomen. Het spel om de mogelijkheden af te wegen, het financiële kader in te dammen, regelgeving goed af te stemmen, relevante thema’s (zoals duurzaamheid) waar nodig is toe te passen en het spanningsveld tussen de opdrachtgever, architect, aannemer en andere partijen in goede banen te leiden, vind ik mega interessant. Mijn toegevoegde waarde zit hem in het creëren van een vertrouwensband, verdiepen, meedenken, schakelen, samenbrengen en combineren.

5. Waarom BOAG?

Door bij BOAG te gaan werken ben ik spreekwoordelijk gezien met mijn neus in de boter gevallen, want het is precies de job die ik voor ogen had. De diversiteit en het snelle schakelen spreken mij enorm aan. Om een voorbeeld te noemen: maandag 10 oktober 2016 ben ik begonnen bij BOAG en die vrijdag daarvoor werd ik al gebeld of ik op mijn allereerste werkdag mee wilde helpen met het inspecteren van een gebouw. Ik hoop de komende jaren deze diversiteit te behouden, want als projectleider vind ik dat je van alles een klein beetje moet weten. Daarvoor ben ik blij dat ik nu bij een club werk waar iedereen zo zijn expertise heeft. Samen vorm je het totaalpakket waarmee je de opdrachtgever naar tevredenheid van dienst kunt zijn.

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Kan ik u helpen?
Marc Mattheijer

senior projectmanager

Mail Marc Bel mij
Projecten
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.