Langdurige zorg

23 november 2017 Thema's

Aanbieders in de chronische zorg zien het aantal klanten afnemen en hun omzet dalen. Soms zo sterk dat dit de financierbaarheid van de organisatie in gevaar brengt. De ontwikkelingen gaan zo hard dat het lastig is om er als zorgaanbieder adequaat en strategisch op te reageren.

De komende veranderingen in de rol van zorgkantoren, verzekeraars en gemeenten als gevolg van het scheiden van wonen en zorg, helpen daar niet bij. Vastgoed kan op zo’n moment een blok aan het been zijn of juist een zegen.

 

“Discussies met corporaties en beleggers spitsen zich toe op de simpele vraag of de huur van bestaand vastgoed verlaagd kan worden of opgezegd om de zorgaanbieder uit de problemen te helpen. Grotere aanbieders zullen binnen hun vastgoedportefeuille eventuele problemen in de financierbaarheid op moeten lossen.”

In tegenstelling tot voorheen ligt de focus bij vastgoedinvesteringen in de langdurige zorg niet primair op nieuwbouw van zorgvastgoed. Daarmee is niet gezegd dat de veranderende zorgvraag de vraag naar beter passende en goedkopere huisvesting verminderd heeft. Integendeel, maar deels ligt dit meer in de focus van beleggers (senioren-woningen met services) en deels neemt de aandacht voor aanpassing van bestaand vastgoed toe. Maar hoe om te gaan met slecht functionerende en renderende serviceflats. Wat zijn de do’s and dont’s bij het vermarkten van zorgwoningen?

 

Vitale en financieel daadkrachtige zorgsector

BOAG ondersteunt zorgaanbieders, corporaties en beleggers bij het vertalen van alle veranderingen naar een houdbare vastgoedportefeuille en adequate huisvesting voor de cliënten van de zorg. Door het analyseren van de toekomstige inkomsten, kasstromen uit reguliere exploitatie, kasstromen uit vastgoed, komen wij met adviezen voor adequate en betaalbare huisvesting. Bij overschot aan vastgoed dragen wij bij met oplossingen voor het overtallig vastgoed door analyse van waarde en begeleiding bij eventuele verkoop of herontwikkeling. Wij concentreren ons niet uitsluitend op de vastgoedexploitatie, maar richten ons op een vitale en financieel daadkrachtige zorgsector.

Is het raadzaam om uw bestaande huisvesting aan te passen?

BOAG heeft een speciale quick-scan ontwikkeld om te beoordelen of uw bestaande huisvesting aangepast kan worden aan de nieuwe wensen. Niet alleen functioneel, maar vooral ook in termen van toekomstige zorginkomsten en vastgoedexploitatie. Onze projectaanpak is daadkrachtig met oog voor slimme en innovatieve oplossingen van risicobeheersing en -beperking voor de opdrachtgever. Uniek is onze kostenbesparende projectaanpak van overzichtelijke verbouwingen.

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Johan de Vries, directeur BOAG
ing. Johan de Vries MSc

‘Johan is één van de vijf managing directors van Drees & Sommer.’

Kennis
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)88 776 26 70
E-mail info.nl@dreso.com

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.