Eerstelijnszorg: het belang neemt toe

23 november 2017 Thema's

De eerste lijn neemt aan belang toe, zonder dat dit direct betekent dat er veel extra budget naar toe gaat. Wel is ruimte voor uitbreiding en versterking van infrastructuur.

Overheden en verzekeraars steunen een aanpak waarbij per wijk een gezondheidscentrum of (A)HOED wordt gerealiseerd. Deze aanpak moet leiden tot meer kwaliteit, door samenwerking in plaats van stand alone praktijken, en meer efficiency. Ook de komende periode zullen er nieuwe voorzieningen voor samenwerkende huisartsen ontworpen en gerealiseerd moeten worden.

In toenemende mate vindt dit plaats in bestaand vastgoed, voornamelijk leegstaande kantoren. Een zogenaamde win-win situatie. Tegenover de positieve ontwikkelingen van de huisartsenzorg staat een minder florissante ontwikkeling van de eerstelijns GGZ zorg. Onduidelijkheid over declareerbare zorg en verschuiving van budgetten maken de toekomst voor deze categorie onzeker.

BOAG en Stebru ‘Beste Bouwdouwer 2019’ voor woningontwikkeling OurDomain Blaak

Wethouder Bas Kurvers van Gemeente Rotterdam reikte gisteren de wisselschaal...

The Flow® opent zijn ultramoderne deuren

Aan de Moermanskkade, in de Amsterdamse Houthavens, opende op Blue...

Beleving en blending goede basis voor groei retail

‘Je hebt winkelen en je hebt boodschappen doen’, zegt senior...

BOAG opent vestiging in Microlab Eindhoven

Naast de hoofdvestiging in Capelle aan den IJssel heeft BOAG...

ing. Johan de Vries MSc

‘Johan is één van de drie directieleden van BOAG en partner binnen de organisatie.’

Kennis
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.