Eerstelijnszorg: het belang neemt toe

23 november 2017 Thema's

De eerste lijn neemt aan belang toe, zonder dat dit direct betekent dat er veel extra budget naar toe gaat. Wel is ruimte voor uitbreiding en versterking van infrastructuur.

Overheden en verzekeraars steunen een aanpak waarbij per wijk een gezondheidscentrum of (A)HOED wordt gerealiseerd. Deze aanpak moet leiden tot meer kwaliteit, door samenwerking in plaats van stand alone praktijken, en meer efficiency. Ook de komende periode zullen er nieuwe voorzieningen voor samenwerkende huisartsen ontworpen en gerealiseerd moeten worden.

In toenemende mate vindt dit plaats in bestaand vastgoed, voornamelijk leegstaande kantoren. Een zogenaamde win-win situatie. Tegenover de positieve ontwikkelingen van de huisartsenzorg staat een minder florissante ontwikkeling van de eerstelijns GGZ zorg. Onduidelijkheid over declareerbare zorg en verschuiving van budgetten maken de toekomst voor deze categorie onzeker.

Hoogste punt 388 studentenwoningen Zuidpunt Amsterdam

Gisteren is in klein verband het hoogste punt gevierd in...

De meerwaarde van toekomstbestendig vastgoed

De financiële waardebepaling van een gebouw betreft primair niet zozeer...

Stadskwartier Palenstein: het kwalitatieve centrum van de Zoetermeerse wijk

In de Zoetermeerse wijk Palenstein realiseert Waal in opdracht van...

Clusius College Hoorn heeft vooruitzicht op toekomstbestendige huisvesting

10 september is de officiële start van het nieuwe mbo-jaar....

Johan de Vries, directeur BOAG
ing. Johan de Vries MSc

‘Johan is één van de vijf managing directors van Drees & Sommer.’

Kennis
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)10 - 209 35 35
E-mail info@boag.com

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.