Eerstelijnszorg: het belang neemt toe

23 november 2017 Thema's

De eerste lijn neemt aan belang toe, zonder dat dit direct betekent dat er veel extra budget naar toe gaat. Wel is ruimte voor uitbreiding en versterking van infrastructuur.

Overheden en verzekeraars steunen een aanpak waarbij per wijk een gezondheidscentrum of (A)HOED wordt gerealiseerd. Deze aanpak moet leiden tot meer kwaliteit, door samenwerking in plaats van stand alone praktijken, en meer efficiency. Ook de komende periode zullen er nieuwe voorzieningen voor samenwerkende huisartsen ontworpen en gerealiseerd moeten worden.

In toenemende mate vindt dit plaats in bestaand vastgoed, voornamelijk leegstaande kantoren. Een zogenaamde win-win situatie. Tegenover de positieve ontwikkelingen van de huisartsenzorg staat een minder florissante ontwikkeling van de eerstelijns GGZ zorg. Onduidelijkheid over declareerbare zorg en verschuiving van budgetten maken de toekomst voor deze categorie onzeker.

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

Johan de Vries, directeur BOAG
ing. Johan de Vries MSc

‘Johan is één van de vijf managing directors van Drees & Sommer.’

Kennis
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)88 776 26 70
E-mail info.nl@dreso.com

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.