BOAG specialist in monumentaal erfgoed

9 oktober 2017

BOAG heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het renoveren, verduurzamen en/of transformeren van (monumentaal) erfgoed.

In de afgelopen jaren heeft BOAG onder meer het bouwmanagement verricht voor de volgende genomineerde projecten:

  • The Bank te Amsterdam (FGH Vastgoedprijs 2012)
  • Markthof te Hoofddorp (NRW Jaarprijs 2012)
  • Raad van State te ‘s-Gravenhage (Prix d’Excellence 2012)
  • Central Plaza te Rotterdam (Award voor Duurzame Architectuur 2012

Het behoud van monumentaal erfgoed vraagt om een integrale visie omtrent herontwikkelingsmogelijkheden. Met onze brede kennis van de markt, bouwkosten, verduurzamen en uitvoeringstechnieken leveren wij een belangrijke bijdrage aan een nieuwe toekomst van monumentaal erfgoed.

Onderhoud / renovatie / projectmanagement

Onderhoud en renovatie van monumenten kenmerkt zich door de noodzaak om zeer specialistische kennis te hebben van authentieke bouw- en constructiemethoden, detaillering, materialen en ontwerp. Wij beschikken over onderhoudsdeskundigen die deze kennis bezitten. Die kennis is opgebouwd door eigen werkervaring in de uitvoering en door jarenlange ervaring in bouwmanagement van deze projecten. Hierdoor is naast het specifieke bouw- en uitvoeringstechnische aspect van het onder-houden en renoveren van monumenten ook de kennis en ervaring aanwezig op het gebied van wetgeving, afstemming met gemeenten en monumententoezicht en benodigde vergunningen. Tot slot beschikt BOAG over uitgebreide kennis van de markt en de specialistische onderhouds- en renovatie-bedrijven. Doordat BOAG ook op het gebied van projectmanagement heel veel ervaring en instrumenten heeft, kunnen ook lastige trajecten als renovatie en onderhoud van monumenten goed worden beheerst.

Kennis van alternatieve programma’s en bouwkosten

BOAG beweegt zich zowel in de markt van commercieel als maatschappelijk vastgoed. Zodoende hebben wij kennis van de ruimtelijke en functionele programma’s van veel soorten gebruikers zoals: hotels, retail, kantoren, wonen, studentenhuisvesting, ouderenzorg en onderwijs. Bovendien beschikt BOAG over een bouwkostendatabase om de kostenverschillen tussen de verschillende ruimtelijke oplossingen snel in beeld te kunnen brengen. Dat geeft ons een voorsprong bij haalbaarheidsstudies om tot economisch verantwoorde oplossingen te komen bij de herontwikkeling van monumentaal erfgoed.

Kennis van subsidie, fiscale en financieringsmogelijkheden

Voor monumentaal erfgoed zijn er diverse subsidies, fiscale faciliteiten en financierings-mogelijkheden. BOAG maakt vaak gebruik van de kennis en kunde van Adviesburo Van Draeckeburgh, die is gespecialiseerd in deze materie op basis van no cure no pay. Er zijn subsidies voor herbestemmen, duurzaam en energiezuinig bouwen, restauratie en onderhouden van monumenten, provinciale subsidies voor restauratie en Europese subsidies. De Rijksdienst voor cultureel erfgoed kan een lening verstrekken met een aantrekkelijk lage rente voor grootschalige restauraties van Rijksmonumenten. Op het gebied van schenkingsrechten zijn er fiscale mogelijk-heden met betrekking tot monumenten.

BOAG is lid van HERMON Netwerk

BOAG is lid van HERMON Netwerk, wat is opgericht door HERMON Erfgoed. Het HERMON Netwerk bestaat uit een aantal gerenommeerde bedrijven met eenzelfde passie, ervaring en kennis ten aanzien van het restaureren en herontwikkelen van monumenten. Elke regio van het land is vertegenwoordigd door een van onze netwerkpartners. Op deze manier kunnen wij met lokale kennis de haalbaarheid van projecten onderzoeken en de uitvoering ervan tot stand brengen.

Informatie

Voor meer informatie of indien u behoefte heeft aan een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met André Leeuwis.

Wonen met de luxe van een vijfsterrenhotel

Naast het iconische Hotel van Oranje in Noordwijk komt de...

Bezoek ons 3-4-5 november op de online PROVADA

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG...

Nieuwbouw Kindcentrum Trampoline in gebruik genomen

Vandaag, op de eerste schooldag na de herfstvakantie, hebben het...

Snel flexibel zorgvastgoed realiseren: een complexe operatie die vraagt om strak projectmanagement

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat als...

ing. André Leeuwis MRICS

‘André is sinds de fusie met Drees & Sommer lid van het directieteam van Drees & Sommer Nederland. In die...’

Kennis
BOAG CREEËRT RUIMTE

Ruimte om in te wonen en te werken. Ruimte om in te leven en in te verzorgen. Ruimte om in op te leiden en te ontspannen. Wij staan klaar vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie klaar om samen met u te komen tot het beste huisvestingsscenario.

Maak een afspraak

Tel. +31 (0)88 776 26 70
E-mail info.nl@dreso.com

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.