Bouwkostenadvies

Bij ieder vraagstuk met betrekking tot huisvesting en ruimtelijke ordening is het kostenaspect van essentieel belang. Onafhankelijk van de markt waarin u opereert, commercieel of maatschappelijk vastgoed, is een betrouwbare indicatie van de kosten gewenst vanaf het schetsontwerp.

Kostenbeheersing is zonder meer één van de kritische succesfactoren van een project tijdens het totale ontwikkelings- en realisatieproces. BOAG heeft eigen bouwkostendeskundigen in dienst, die u kunnen assisteren vanaf het eerste initiatief.

Onderzoeken en ramingen

Leg met een gerust hart uw haalbaarheidsonderzoeken en kostenramingen bij ons neer. Vanuit onze kennis en ervaring beschikken wij over actuele informatie om uw algemene bouwplaatskosten te berekenen, elementenramingen te doen en de bouwtijd voor uw project te bepalen. Ook kunnen we het gesprek met investeerders aangaan, samen met u of uit uw naam. We signaleren de knelpunten in een vroeg stadium en lichten de financiële consequenties van elke keuze aan u toe. De integrale aanpak van BOAG, waarbij de bouwkostenaspecten en de technische inhoud aan elkaar worden gekoppeld, is onze kracht.

Grip op financiën

Als opdrachtgever wilt u dat uw ‘eindproduct’ op tijd wordt gerealiseerd, conform de afspraken die u daar met de verschillende partijen over gemaakt hebt, volgens de gestelde eisen en binnen budget. De bouwkostenmanager heeft in het gehele ontwikkel- en realisatietraject een belangrijke rol. Per fase toetst hij of de kosten nog gelijk lopen met het budget. Daar kan de projectmanager vervolgens op sturen. Met onze heldere adviezen, onderbouwingen en managementrapportages houdt u grip op het proces en bent zeker van uw beslissingen.

Bouwkostenadvies in diverse vormen

Bouwkostenadvies heeft betrekking op allerlei aspecten in het ontwikkel- en realisatietraject. Elke analyse en raming, ieder advies is maatwerk. Hieronder een overzicht van enkele aspecten van bouwkostenadvies.

Duurzame omgeving

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Dat heeft alles te maken met enerzijds de exploitatiekosten – hoe meer er terugverdiend kan worden, hoe aantrekkelijker – en anderzijds met de wensen van de eindgebruikers. Duurzaamheidslabels als BREEAM en WELL zijn regelmatig het ambitieniveau. In het onderwijs zijn de principes van de Frisse School veelal uitgangspunt en in de zorg is de Green Deal-aanpak regel. De ‘Groene bouwkostenexperts’ van BOAG kunnen daarin goed meedenken en adviseren. Voor de certificering werkt BOAG met eigen BREEAM-assessors. Als lid van de Dutch Green Building Council zijn wij actief betrokken bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Lidmaatschappen

BOAG is behalve lid van de Dutch Green Building Council ook lid van de Nederlandse Vereniging van Bouw Kostendeskundigen (NVBK) en van de Nederlandse Vereniging van Inkopers (NEVI). Onze bouwkostenspecialist is Register Kostenmanager (RKN).

Meer weten?

Benieuwd wat onze bouwkostenadviseurs voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze website of door te bellen met telefoonnummer 010 – 209 35 35.

Meer weten over bouwkostenadvies?

Onze manager bouwkosten Rob van der Heiden RKN MRICS kan u vertellen wat wij voor u kunnen betekenen.

Email Rob Bel mij
Relevante projecten
BOAG KostenWijzer Renovatie, Transformatie en Subsidie
BOAG KostenWijzer Renovatie, Transformatie en Subsidie

In de BOAG KostenWijzer Renovatie, Transformatie en Subsidie vindt u, net als in de vorige BOAG KostenWijzer, weer kengetallen op basis van een hoog - midden - laag gebouwniveau

BOAG KostenWijzer Nieuwbouw
BOAG KostenWijzer Nieuwbouw

In de BOAG KostenWijzer Nieuwbouw treft u een update aan van de kengetallen en vormfactoren van onze vorige KostenWijzer. Verder is de KostenWijzer voorzien van installatiekostenkengetallen van Deerns.

De andere projectmanagers die BOAG sterk maken

Bekijk ons team
ing. Francis Alba Heijdenrijk manager Directievoering en toezicht/senior projectmanager
ing. Jeroen van Egmond projectmanager
ing. Marcel van Erven senior projectmanager uitvoering
ir. Michel van Gageldonk projectmanager
Rik ter Haar senior projectmanager uitvoering/directievoerder
Robbert den Hartog projectmanager
ing. Patricia van Hest-Osseweijer sectormanager/senior projectmanager
Ashwin Jhingoer projectmanager
Marcel Karel projectmanager uitvoering
Jasmijn Klingens projectmanager
ing. Johan Knook senior projectmanager
Ton Lansbergen senior projectmanager uitvoering
Marc Mattheijer senior projectmanager
ing. Bastiaan Muilwijk projectmanager
Peter Paulissen senior projectmanager uitvoering
ir. Esther Penders projectmanager/ huisvestingsadviseur
ing. Boris Plukaard projectmanager
ir. Daniel Spiessens senior projectmanager
ir. Rick van Tiel projectmanager
ir. Amanda Verschuur projectmanager
ing. Thomas van den Wijngaard projectmanager uitvoering

Wist u dat

Onafhankelijk bouwadvies- en managementbureau

Al sinds 1989 staan we van concept tot ontwerp en van directievoering tot nazorg onze opdrachtgevers ten behoeven van hun huisvestingsopgaven bij.

BETROKKEN

Wij zijn en blijven betrokken bij de maatschappij. Met oog voor meerdere belangen gaan we samenwerkingen aan, bewegen we mee met ontwikkelingen en kijken we naar de toekomst.