Hugo Vos, toezichthouder bij BOAG

Geplaatst op: donderdag 20 april 2017 10:46

Hugo Vos, 24 jaar, studeerde Bouwkunde aan de MTS en stroomde vervolgens door naar de HTS in Den Haag. Hij schreef een scriptie over op welke, meest efficiënte, wijze een circulair inbouwpakket ontwikkelend en toegepast kan worden bij het (tijdelijk) transformeren van kantoren naar woningen. Hij schreef deze scriptie niet bij één bedrijf maar heeft verschillende interviews gehouden en gesprekken gevoerd met diverse partijen.Het gaat hierbij om een inbouwpakket waarmee een complete woning in een bestaand pand gerealiseerd kan worden, zonder dat deze woning aan het eind van de gebruiksfase in een afvalcontainer beland.’’ Hugo vervolgd: ‘’Het doel is om de woning te demonteren en opnieuw te gebruiken in het volgende pand. De focus lag hierbij vooral op duurzaam materiaalgebruik en circulair ontwerp. Doordachte materialisatie- en ontwerpeisen van het inbouwpakket hebben geleid tot het sluiten van de kringlopen om het zogeheten end-of-life punt uit het huidige productie- en consumptiemodel te bannen.”
 
Technische én theoretisch kennis: de cirkel is nu rond
Hugo heeft tijdens zijn studie ook meegelopen in de uitvoering bij bouwbedrijf van Leent, de werkvoorbereiding en projectbegeleiding van middelgroot aannemer Thijsse Bouw op zich genomen en gewerkt op de afdeling Vastgoedbeheer en Planmatig Onderhoud bij woningcorporatie Vestia. Zijn HBO-stage heeft hij gedaan bij Wolf Dikken adviseurs op de afdeling bouwfysica waar hij onder andere bouwfysische berekeningen, duurzaamheidsadviezen en bouwbesluittoetsen heeft uitgevoerd. Ook heeft hij zijn minor-ruimte ingevuld met een ‘’European Project Semester’’ aan de Høgskolen i Oslo og Akershus in Oslo, Noorwegen. Tijdens deze minor stond internationale samenwerking tussen verschillende vakdisciplines centraal in een onderzoek naar energieconsumptie in Noorwegen.
 
Omdat ik eerst MBO Bouwkunde heb afgerond, beschik ik over veel technische kennis met betrekking tot de uitvoering. Samen met de theoretische kennis van het HBO is de cirkel nu rond.’’

Mijn eerste ‘’echte’’ baan
Na zijn afstuderen raakte Hugo Vos gecharmeerd door de startersfunctie die bij BOAG openstond. Na een kennismaking bleek er een wederzijdse klik te zijn en is Hugo in dienst getreden als toezichthouder bij de unit commercieel vastgoed.

‘’Ik ben onder andere betrokken bij de voortgang en de bewaking van het budget van onder toezicht staande projecten. Maar misschien nog wel leuker vind ik de variatie tijdens de uitvoering. Dat is het moment dat je als toezichthouder je invloed op een positieve manier kunt laten gelden, de kwaliteit waarborgt en de belangen van de opdrachtgever beschermt. En dat is typerend aan werken bij BOAG: je vergaart enorm veel kennis, scherpt je analytisch vermogen verder aan en ontwikkelt je als mens door de intensieve samenwerking met collega's en de gesprekken met onder toezicht staande projecten en partijen."
 

go Back Vorige pagina.